Foto: F64
Tikai divām no septiņām Latvijas blakusvāģu ekipāžām sestdien neizdevās pārvarēt kvalifikāciju "Pīlādžu" mototrasē Stelpē notiekošajā pasaules čempionāta 10. posmā, kamēr uzvaru savā grupā izcīnīja francūzis Valentīns Žiro ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Kvalifikācijas A grupā labākā bija leģendārā Nīderlandes pilota Daniela Vilemsena ekipāža, aiz sevis atstājot kopvērtējuma vadībā esošo Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, kamēr ceturto vietu guva beļģu pilots Mārvins Venlušens ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku.

11. vietu šajā grupā ieguva Didzis Gorbenko ar Artūru Linteru, 15. pozīcijā palika Kristapa Rozenberga un Lotāra Aleksejeva ekipāža, bet attiecīgi 17. un 18 .vietu starp 19 duetiem ieņēma Uvis Vasiļenko ar Kasparu Krievu un Jānis Jegorovs ar Pēteri Jegorovu.

Tikmēr kvalifikācijas B grupā triumfēja Žiro ar Mucenieku, kamēr trešo vietu ieņēma Lauris Daiders ar Kasparu Stupeli, bet 12.vietā bija Jānis Sedlenieks ar Ģirtu Indrijaiti.

Vēlāk norisinājās arī pēdējās cerības brauciens, kurā ceturto vietu guva Vasiļenko un Krievs, arī kvalificējoties pamatsacensībām, bet astotie palika Rozenbergs un Aleksejevs, kas viņiem dos otrā rezervista lomu sacensībās. Šeit vairs uz starta neizgāja Jegorovi, kuri līdz ar to svētdien nestartēs.

Kaut sākotnēji organizatori apgalvoja, ka startam Stelpē pieteiktas vairāk nekā 50 ekipāžas, sestdien uz starta izgāja vien 36 braucēju pāri.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms desmitā posma sacensībām līderpozīciju ar 364 punktiem ieņem Baksa pilotētā ekipāža, kam 13 punktus zaudē Žiro ar Mucenieku, bet trešo vietu ar 337 punktiem ieņem Vilemsens.

Venlušens un Kurpnieks ar 245 punktiem ir kopvērtējuma piektajā pozīcijā, bet aiz viņiem atrodas Jānis Daiders un Stupelis, kuri tikuši pie 236 punktiem. Tikmēr beļģis Kristofs Santermanss ar Lauri Daideru guvuši 79 punktus, kas dod 17.vietu kopvērtējumā.

Jūnijā Ķegumā notikušajā posmā triumfēja Vilemsena ekipāža, kam sekoja Bakss, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Žiro un Mucenieka duets. Latvijas ekipāža Jānis Daiders un Stupelis pirmajā braucienā bija trešie, bet otrajā izstājās, posmā ieņemot 11. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!