Foto: AP/Scanpix
Savā simtajā jubilejā "Indianapolis 500" sacīkste pirmo reizi notiks pie pilnībā izpārdotām tribīnēm, pulcējot 400 tūkstošus skatītāju, paziņojuši sacensību rīkotāji.

Pirmo reizi kopš atdalījās "Indy Racing League" un CART sacensības, leģendārās Indianapolisas sacensības ir pilnībā izpārdotas - centrālās tribīnes tika izpārdotas maija sākumā, bet šonedēļ "Indianapolis Motor Speedway" pārstāvji paziņoja, ka beigušās biļetes uz visām pārējām tribīnēm. Lai "kompensētu" tiem, kam neizdevās iegādāties biļetes, rīkotāji Indianā pirmo reizi 65 gadu laikā sacīksti translēs tiešajā ēterā bezmaksas TV kanālā. Līdz šim tas noticis tikai trīs reizes "Indy 500" vēsturē.

Līdz ar to svētdienas sacīkstē gaidāms lielākais skatītāju skaits klātienē kopš 1995. gada, kad tika fiksēts līdzšinējais rekords. Todien, kad uzvaru svinēja Žaks Vilnēvs, klātienē sacīksti vēroja 400 līdz 450 tūkstoši līdzjutēju. Pēc gada IRL un CART čempionāti atdalījās viens no otra.

Tā kā tagad Indianapolisas trase ir pārveidota, lai uzņemtu arī F-1 un "Moto GP" sacīkstes, maksimālā skatītāju ietilpība ir 400 tūkstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!