Foto: Red Bull

Polijas rallijs tiks izslēgts no pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendāra un tā vietā atgriezīsies Turcija, ziņo britu mediji.

Kopumā Polijas rallijs WRC kalendārā sabija sešus gadus, četrus no tiem – secīgi. Izslēgšana no čempionāta saistīta ar drošības noteikumu pārkāpumiem pēdējos gados, ar ko īpaši neapmierināti bija Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) novērotāji. Pērn Polijai tika "parādīta dzeltenā kartīte" un sacensību rīkotāji solījās kontrolēt skatītājus, taču šogad situācija pasliktinājās vēl vairāk un cilvēki stāvēja bīstamās trases vietās tuvu ceļam.

"Mums ļoti žēl pazaudēt Poliju, kas ir īpaši svarīgs tirgus un pēdējos gados daudz devusi WRC attīstībai, taču drošības apsvērumu dēļ FIA nolēma nākamgad tur ralliju vairs nerīkot," izdevumam "Autosport" pastāstīja WRC promouters Olivers Sjesla. "Tai pašā laikā gribu paskaidrot, ka tie nav organizatora pārkāpumi drošības jomā, bet gan nedisciplinētu skatītāju rīcības sekas."

Polijas vietā WRC kalendārā iekļaus Turciju, kas pēdējoreiz pasaules čempionāta posmu rīkoja 2010. gadā. Paredzams, ka Turcijas WRC rallijs risināsies septembrī, bet čempionātā būs iekļauti 13 posmi. Apstiprināti ir pirmo sešu posmu secība – tā būs identiska kā 2017. gadā.

2018. gada WRC kalendārs tiks apstiprināts un izsludināts nākamajā Pasaules Motoru sporta padomes (WMSC) sēdē septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!