Foto: Rihards Baumanis
Karstie laika apstākļi ieviesuši nopietnas korekcijas pasaules rallijkrosa čempionāta ("Wold RX") pēdējā posmā Argentīnā, portālu "Delfi" informē Latvijas pārstāvji, kas atrodas Rozario trasē.

Pēc pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem sacensību organizatori nolēma sacīkstes apturēt un pirmo aizvadīto braucienu rezultātus anulēt, jo trases grants posmā sacēlās tik biezi putekļi, ka tas sāka apdraudēt dalībnieku drošību.

"Pirmajā hītā bija braucieni, katrā četras mašīnas, bet spēku samērs diezgan nevienmērīgs, Solbergs aizbrauca visiem pa priekšu, pārējie izretojās un putekļi nebija tik bīstami. Otrajā braucienā mašīnas līdzvērtīgas, visi iebrauca pirmajā līkumā vienlaicīgi, un izveidojās tāda putekļu siena, ka neko cauri neredzēja - kurš pa pļavu aizbrauca, kurš uz otru pusi," portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas sportista Jāņa Baumaņa tēvs un menedžeris Andris Baumanis. "To braucienu "nomocīja", bet pēc finiša Timurs Timerzjanovs piebrauca pie tiesnešiem un norādīja, ka sacensības būtu jāapstādina. Organizatori sasauca sapulci un nolēma sacensības pārtraukt drošības apsvērumu dēļ. Tagad trasē ved iekšā tonnām sāli, brauc laistāmās mašīnas, pa nakti centīsies sataisīt trasi svētdienai. Šodienas braucieni visi anulēti."

Lai neatkārtotos situācija ar putekļiem grants sekcijā, svētdien pirms katras hītu sērijas trase tiks laistīta, bet pirms katra brauciena to apsmidzinās. Iesildīšanās sesija svētdien ir atcelta.

Lai arī netika aizvadīta pilna sacensību pirmās dienas programma, debiju "World RX Team Austria" piedzīvojis Jānis Baumanis, kurš šosezon izcīnīja Eiropas čempiona titulu "Super 1600" klasē, bet Argentīnā pārstāv bijušā pasaules rallija čempionāta (WRC) braucēja, austrieša Manfrēda Štola komandu. "Brīvie treniņbraucieni aizvadīti, ļoti patīkami, kā strādā motors un visa mašīna," portālam "Delfi" atklāja Jānis. "Vēl nedaudz jāpieregulē piekare, lai būtu pavisam patīkami braukt, arī riepas beigās bija nolikušas, īsti nesanāca uzlabot laiku. Ļoti strauji mainās trase, sarežģīti apstākļi, īpaši grants sekcija - kad nolaista, braucam kā ar "slikiem" pa ledu, ir jācīnās!"

Ātrāko apļa laiku brīvajos treniņbraucienos uzrādīja soms Tomass Hekinens ("Marklund Motorsport") - 37,475 sekundes, otrs ātrākais - Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") - 37,617. sekundes. Pirmo reizi braucot ar 2015. gada tehniku, Jānis Baumanis uzrādīja sesto labāko rezultātu - 37,865 sekundes, par 0,014 sekundēm atpaliekot no sava komandas biedra un bosa Manfrēda Štola.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!