Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Somu pilots Kimi Raikonens, kurš nākamsezon Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā pārstāvēs "Sauber" vienību, atklājis, ka ar šo komandu sarunas uzsāka vien septembra sākumā.

Jau ziņots, ka Raikonenam šosezon aizrit pēdējā sezona slavenās "Ferrari" vienības rindās, jo šonedēļ viņš paziņoja, ka nākamā gada sacensībās pārstāvēs "Sauber" komandu, bet viņa vietu "Ferrari" ieņems Monako pilots Šarls Leklērs.

Pamest "Ferrari" nebija Raikonena, bet gan komandas lēmums, taču sportists atklājis, ka sarunas ar jauno vienību uzsācis tikai septembra sākumā pēc Itālijas "Grand Prix".

"Vēlos pārstāvēt šo komandu un nesaprotu, kādēļ cilvēki šo situāciju sarežģī," pirms šonedēļ gaidāmā Singapūras posma preses konferencē sacīja somu pilots. "Man neinteresē, ko citi par to domā, jo kamēr es esmu apmierināts ar saviem lēmumiem, man nekas cits nav nepieciešams. Pēc Itālijas posma uzzināju par iespēju pievienoties "Sauber". Pazinu šīs komandas pārstāvjus jau iepriekš un pēc Itālijās "Grand Prix" uzsākām sarunas."

"Sauber" vienībā, kurā Raikonens uzsāka savu F-1 pilota karjeru, viņš pavadīs nākamās divas sezonas.

Pašlaik 38 gadus vecais sportists "Ferrari" komandu pārstāvējis divos periodos - no 2007. līdz 2009. gadam un no 2014. gada līdz šai sezonai.

Raikonens F-1 debitēja 2001. gadā, kad pārstāvēja "Sauber" vienību, bet nākamos piecus gadus viņš bija "McLaren" pilots. Turpinājumā viņš trīs sezonas pavadīja "Ferrari" vienībā, 2007. gadā kļūstot par F-1 čempionu.

2010. un 2011. gadā viņš piedalījās pasaules čempionātā rallijā un NASCAR sacīkstēs, bet pēc tam soms atgriezās F-1, divas sezonas pārstāvot "Lotus" vienību, bet 2014. gadā atgriežoties "Ferrari" rindās.

Raikonens šosezon 14 sacīkstēs iekrājis 164 punktus, kas viņam dod trešo vietu.

Karjeras laikā viņš izcīnījis 20 uzvaras un 100 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

"Ferrari" komandu arī nākamajā sezonā pārstāvēs vācietis Sebstjans Fetels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!