Foto: Ferrari

Šīs sezonas beigās "Ferrari" F-1 komandu pametīs Kimi Raikonens, kurš pievienosies "Sauber" vienībai, kurā 2001. gadā uzsāka savu F-1 karjeru, paziņojušas komandas.

38 gadus vecais somu pilots līdz ar to noslēgs piecus gadus ilgo sadarbību ar itāļu komandu. Oficiāli apstiprināts, kas viņa vietā nāks 20 gadus vecais Šarls Leklērs, kurš šosezon pārstāv "Sauber" komandu.

Leklērs līdz ar to kļūs par vācieša Sebastjana Fetela pārinieku "Ferrari" komandā.

No F-1 Raikonens neatvadās, viņš parakstījis divu gadu līgumu ar "Sauber" F-1 komandu, ko pārstāvēs nākamajās divās sezonās F-1 čempionātā. Neoficiāla informācija turklāt liecina, ka viņš ir kļuvis par šīs komandas līdzīpašnieku.

"Līguma parakstīšana ar Kimi Raikonenu ir svarīgs mūsu projekta pīlārs, kas pietuvina mūs galvenajam mērķim, komandas nākotnes progresam. Kimi nenoliedzamais talants un lielā F-1 pieredze ne tikai palīdzēs attīstīt mašīnu, bet arī progresēt visai komandai kopumā. 2019. gada sezonu sāksim uz stingra pamata, lai cīnītos par rezultātu," saka "Sauber Motorsport" izpilddirektors un "Alfa Romeo Sauber F1 Team" vadītājs Frederiks Vasērs.

View this post on Instagram

Guess who's back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on Sep 11, 2018 at 1:13am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!