Foto: ERC
Latvijas rallija ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Sports Racing Technologies") gaidāmajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā "Barum Rally" izvēlējušies piekto starta pozīciju.

Latvijas ekipāža līdz ar to pirmajā sacensību dienā trasē dosies pēc poļa Lukaša Habaja, mājinieka, čeha Jana Kopecka, krieva Alekseja Lukjaņuka un ERČ kopvērtējuma līdera Kajetana Kajetanoviča.

"Redzēt viņu rezultātus, braucot aiz muguras, uzskatām par priekšrocību, un vēlējamies arī braukt cieši aiz līderiem," starta pozīcijas izvēli portālam "Delfi" pamato ekipāžas stūrmanis Artūrs Šimins. "Tas jau iepriekš bija apspriests, ka tā jādara. Aleksejs [Lukjaņuks] sāka un izvēlējās otro pozīciju, un tā nu visi tālāk ņēma uz leju, arī Ralfs."

"Asfalta rallijos ir svarigi braukt pa tīru ceļu, pēc mašīnām sešām, griežot iekšmalas, uz ceļa jau ir akmeņi, smiltis vai dubļi," piebilst Artūrs.

Sirmacis ERČ kopvērtējumā ieņem trešo vietu un saglabā labas izredzes savā debijas sezonu ar R5 klases auto pabeigt ar augstu pozīciju. Šosezon ralfs ir uzvarējis divos ERČ posmos - leģendārajā Akropoles rallijā Grieķijā un "Rally Estonia".

"Barum rally Zlin" ir nākamais ERČ posms pirms Latvijas etapa, "Rally Liepāja", kas risināsies septembra vidū.

Kā zināms, pērn Ralfs Sirmacis startēja ERČ junioru ieskaitē un kļuva par vicečempionu. Zīmīgi, ka šo titulu Latvijas ekipāža sev nodrošināja tieši "Barum Rally".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!