Foto: Raimonds Volonts

Latvijas rallija čempions Ralfs Sirmacis kārtējā "Drive DMACK Fiesta Shoot-Out" konkursā nav ieguvis nākamsezon vienā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā startēt ar "Ford Fiesta R5" klases automašīnu.

Konkursa finālā, kurā piedalījās septiņu valstu jaunie piloti, uzvarēja holandietis Matss van der Brands, kurš tika nominēts no WRC Vācijas posma, kurā viņš ierindojās 31.vietā. Latvijas pārstāvis Ralfs Sirmacis savu nomināciju ieguva par sniegumu WRC Polijas rallijā. Vēl konkursā piedalījās holandieši Devins van Dejne un Timo van der Marels, soms Makss Vatanens, Luksemburgas pārstāvis Hugo Arellano un brits Toms Keivs.

Sportistiem, kuri visi šosezon startējuši ar "Ford Fiesta R2" automašīnām, bija ne tikai jādemonstrē savas braukšanas prasmes, bet arī jāparāda fiziskās, mentālās un komunikāciju spējas.

Šosezon "Drive DMACK Fiesta Trophy" triumfēja igaunis Sanders Perns, kurš uzvarēja trijos no pieciem nominētajiem WRC posmiem - Portugālē, Polijā un Somijā. Vācijā viņš palika otrais aiz Toma Keiva, bet Spānijā ierindojās piektajā vietā.

Kā ziņojām, Sirmacis Anglijā izmantos arī savu Latvijas R2 čempiona balvu - testu sesiju "M-Sport" komandā ar "Ford Fiesta R5+" klases auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!