Foto: ERC

Latvijas autosporta kluba "Sports Racing Technologies" ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins svētdien izcīnīja sensacionālu uzvaru Eiropas čempionāta (ERČ) posmā, Akropoles rallijā.

Sirmacim un Šiminam šīs bija pirmās starptautiskās sacensības karjerā ar R5 klases automašīnu. Visu ralliju viņi aizvadīja ļoti stabili, kamēr divi galvenie sacensību favorīti piedzīvoja vairākas neveiksmes, kas Latvijas ekipāžai kopvērtējumā deva ļoti pārliecinošu uzvaru.

Pirmajā dienā sestdien sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi un Sirmacis vadību ieguva jau pēc pirmā "dopa". Kaut sākotnēji tika ziņots, ka Sirmača ekipāža pirmo dienu pabeigusi līderpozīcijā, vēlāk krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāžai tika anulēts desmit sekunžu sods par pāragru startu, kas krievu sportistiem ļāva pirmo dienu noslēgt pirmajā pozīcijā.

Tomēr svētdien jau pirmajā ātrumposmā Sirmacis un Šimins atguva līderpozīciju - sacensību septītajā "dopā" slidenajos ceļos ārpus trases izbrauca gan Latvijas, gan Krievijas sportisti, turklāt Lukjaņuka ekipāža pārdūra savai mašīnai riepu. Tas Sirmacim jau deva 17,6 sekunžu vadību, ko viņš astotajā "dopā" palielināja līdz 20,9 sekundēm.

Savukārt svētdienas trešajā ātrumposmā sportistiem bija jāveic ļoti smaga, 33,86 kilometrus gara, distance. To Sirmacis atkal nobrauca stabili, bet Lukjaņukam ātrumposma laikā radās nopietnas problēmas un viņš zaudēja aptuveni 17 minūtes, izstājoties no cīņas par uzvaru.

Pēc servisa parka tika aizvadīti vēl trīs ātrumposmi, kuros Sirmacis allaž bija pirmajā trijniekā, kas viņam summā deva ļoti pārliecinošu uzvaru - par divām minūtēm un 42,3 sekundēm tika apsteigta grieķa Lambra Athanasula ekipāža, no kura par desmitdaļu atpalika čehu pilots Jaromīrs Tarabušs.

Ceturto vietu šajā rallijā guva igauņa Raula Jētsa ekipāža, kas tāpat kā Sirmacis un Šimins pārstāv komandu "Škoda Baltic Motorsport".

Akropoles rallijs bija šīs sezonas ERČ trešais posms, bet pēc pirmajiem diviem kopvērtējuma līderis bija Kajetanovičs.

Sirmacis un Šimins šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv "Sports Racing Technologies" (SRT) kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport". Iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecus ERČ posmos, bet tieši Akropolē viņi atklāja sezonu.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!