Rallijs "Kurzeme – Žemaitija", kurš pirmo reizi notiks divās kaimiņvalstīs kļūs par interesantu precedentu. Tas 8. jūlijā sāksies Lietuvas pilsētā Palangā, bet 9. jūlijā finišēs Liepājā. Vēl pirms pieteikumu pieņemšanas beigām rallijam pieteikušās 114 ekipāžas, kas ir pēdējo gadu rekords Latvijas rallijos. AN2000 ieskaitē pieteikušās 16 ekipāžas, kas radīs nebijušu konkurenci, ziņo Bensonu sporta klubs.
Rallija komanda "Bensons Honda Racing" rallijā "Kurzeme – Žemaitija" piedalīsies ar trīs ekipāžām un trīs Honda Civic Type-R automašīnām. Ekipāžu sastāvs būs tāds pats kā rallijā "Cēsis 2005" - Kaspars Šimkus / Armands Šimkus, Krišjānis Caune / Vilnis Vitkovskis un Jānis Kārkliņš / Andris Kārkliņš.

Šoreiz par AN2000 ieskaites līderiem un rallija komandas "Bensons Honda Racing" ekipāžu konkurentiem ir grūti spriest, jo daļa no iespējamajiem konkurentiem nav labi pazīstami, un ar tiem nav izdevies sacensties rallijā.

Starp ātrākajām AN2000 ekipāžām viennozīmīgi jāmin Evaldas Čirba / Audrius Pivoras ar Renault Clio Sport, Andis Neikšāns / Edgars Utāns ar Ford Puma, Dariuss Vilimas / Žilvinis Žeromskas ar Renault Clio Sport, Dans Leščs / Jānis Vīksna ar Honda Civic Type-R. Jācer, ka Kaspara Šimkus / Armanda Šimkus ekipāžu ar Honda Civic Type-R beigs vajāt dažādās likstas un tiem izdosies sacensties ar iepriekšminētajām ekipāžām. Krišjāņa Caunes / Vilņa Vitkovska Honda Civic Type-R sporta automašīnai ir veikti uzlabojumi, lai novērstu pusasu pārkaršanas problēmu, kas liedza uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu rallijā "Cēsis 2005".

Rallijā "Kurzeme – Žemaitija" divu dienu laikā būs jāveic 463,19 km gara distance, no kuras 118,38 km ātrumposmos. Pirmajā sacensību dienā, Lietuvā notiks seši ātrumposmi ar kopējo distanci 54,10 km, bet atlikušie seši ātrumposmi ar kopējo garumu 64,28 km notiks Liepājā un tās apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!