Foto: LETA
Par Latvijas autorallija čempionāta pēdējā, septītā, posma - rallija "Latvija" - uzvarētājiem svētdien kļuva Latvijas sportists Jānis Feldmanis ar stūrmani Anriju Jessi.

Feldmanis/Jesse, kuri bija labākie arī R4 klasē, absolūtajā vērtējumā par 49,56 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju igauni Kasparu Koitlu, kurš bija ātrākais N4 klasē.

Pēc tam, kad svētdien tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām izstājās Latvijas sportists Jānis Vorobjovs ar stūrmani Guntaru Zicānu, tieši Koitla kļuva par šīs sezonas Latvijas čempionu N4 klasē.

Tikmēr trešo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Aivis Egle/Andis Dauga, kuri no uzvarētājiem atpalika par minūti un 40,18 sekundēm. N4 klasē Egle/Dauga ieņēma otro vietu, bet trešais šajā klasē palika Rolands Mēnesis.

2WD klasē uzvaru izcīnīja lietuvietis Martins Samsons, kurš otrās vietas ieguvēju Dmitriju Mjačinu apsteidza par vairāk nekā minūti. Trešo pozīciju tikmēr ieņēma Edgars Balodis.

Savukārt R2 klasē savu pirmo uzvaru svinēja Mārcis Ķenavs, kuram sekoja Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis. Līdz ar to Ķenavs Latvijas čempionātā šajā klasē šosezon izcīnīja otro vietu, bet čempiona titulu sev jau iepriekš bija nodrošinājis Sirmacis.

Kā ziņots, Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu sestdien pilota veselības problēmu dēļ no rallija "Latvija" izstājās jau pēc trim ātrumposmiem.

Šīs sacīkstes bija pēdējās karjerā Neikšana stūrmanim Dzirkalam. Abi kopā braukuši kopš 2007.gada, piedaloties sacensībās gan Baltijā, gan pasaules autorallija čempionātā (WRC).

Pagājušajā gadā Neikšāns kļuva par rallija "Latvija" uzvarētāju.

Šis rallijam "Latvija" bija īpašs gads, jo sacensības svinēja 15 gadu jubileju. Savukārt Latvijas rallija čempionātam aprit 55 gadi.

Kā ziņots, Latvijas čempionāta pirmajā posmā - "Halls Winter Rally" -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, uzvaru svinēja Vorobjovs/Zicāns, otrajā posmā - rallijā "Sarma - triumfēja Koitla, trešajā posmā - rallijā "Talsi" - ātrākie atkal bija Vorobjovs un Zicāns, bet ceturtajā posmā - rallijā "Madona" - nepārspēts bija igaunis Georgs Gross.

Savukārt piektajā un sestajā posmā - "Rally Estonia" un rallijā "Kurzeme"- ātrākais no latviešiem bija Neikšāns.

Rallija "Latvija" gaitā risinājās arī "O!Kartes autosporta akadēmijas" otrās sezonas noslēguma sacensības, kur pie uzvaras tika Emīls Blūms. Viņš tādējādi ieguva galveno balvu - pilnībā apmaksātu nākamā gada sezonu Latvijas rallija čempionātā ar automašīnu "Ford Fiesta R2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!