Foto: DELFI
Par Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) otrā posma – rallija "Liepāja – Ventspils" -līderi pēc otrās dienas kļuvis soms Jari Ketomā, kurš brauc ar "Ford Fiesta RRC" automašīnu.

Ketomā otrajā dienā uzvarēja četros no sešiem ātrumposmiem, un kopvērtējumā par 12,1 sekundi apsteidza pirmās dienas līderi īru Kreigu Brīnu ("Peugeot 207"). Brīns uzvarēja dienas pirmajos divos ātrumposmos, tomēr pēc tam savu ātrumu parādīja Ketomā.

Trešajā vietā izvirzījies krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš līderim zaudē minūti un 3,4 sekundes. Viņš apsteidzis leģendāro Francijas pilotu Fransuā Delekūru ("Peugeot 207"). Delekūram visas dienas garumā bija problēmas ar ātrumkārbu, jo tās pārnesumi bija par "īsu". Delekūrs no Lukjaņuka atpaliek 14 sekundes, bet līderim zaudē jau minūti un 17,4 sekundes.


Piektajā vietā ir Vitauts Šveds ("Mitsubishi Lancer Evo X") no Lietuvas, bet aiz viņa ir čehs Jans Černijs ("Škoda Fabia") un igaunis Sīms Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Labākais no latviešiem ir Raimonds Kisiels ar "Mini" automašīnu, viņš astotajā vietā. No Ketomā viņš atpaliek divas minūtes un 51,3 sekundes. Savukārt Aivis Egle ("Mitsubishi Lancer Evo X") ir desmitajā pozīcijā (+3:42,2).

Vēl no Latvijas sportistiem 21.vietā ir Ralfs Sirmacis, 24.pozīcijā Emīls Blūms, bet Kristaps Feldmanis ieņem 33.pozīciju.

Vienlaikus ar Eiropas rallija čempionātu šodien norisinājās arī Latvijas rallija čempionāta 1. posms, kurā uzvaru svinēja Aleksejs Lukjaņuks. Otrajā vietā ierindojās Sīms Plangi, kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 33 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Mārtiņš Svilis (+1:41,7).

No sacensībām izstājās viens no favorītiem Jānis Vorobjovs , kurš pazaudēja automašīnas riteni un nevarēja turpināt iesākto cīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!