Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija čempionāta trešajā posmā, rallijā "Sarma 2013" svētdien uzvarēja Krievijas ekipāža Aleksejs Lukjaņuks/Aleksejs Arnautovs ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri līdz ar to svinēja uzvaru arī N4 klases vērtējumā.

Otrie finišēja Lietuvas ekipāža Dominiks Butvils/Renāts Vaitkēvičs ("Mitsubishi Lancer EvoX R4"), kuriem savukārt uzvara Lietuvas čempionāta posmā, jo rallijs "Sarma 2013" bija arī kaimiņvalsts meistarsacīkšu posms.

Labākais no Latvijas braucējiem līdz pat pēdējam ātrumposmam bija Jānis Vorobjovs, kurš pat spēja pakāpties uz otro vietu, taču 10. posmā Jānis avarēja, tā atdodot trešo vietu rallija "Sarma 2013" kopvērtējumā Aivim Eglem. Tādējādi Egle, kurš uzvarēja pirmajos divos Latvijas čempionāta posmos rallijā "Liepāja-Ventspils", ir izvirzījies pārliecinošā līderpozīcijā N4 klases kopvērtējumā.


"A plus" klasē uzvarēja lietuvietis Ramūns Čapkausks ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet R2 klasē, kā bija gaidāms, goda pjedestāla augstākos pakāpienus aizņēma "OKarte Autosporta akadēmijas" ekipāžas - uzvara Ralfam Sirmacim, otrā vieta Emīlam Blūmam. Trešo vietu ieņēma Nauris Bruņinieks. Visas šīs ekipāžas brauc ar "Ford Fiesta R2" automašīnām. 2WD klasē ātrākais bija lietuvietis Mantvīds Repšis ("Honda Civic TypeR").

Rallijs izrādījās smags un sarežģīts vairākām vadošajām ekipāžām - līdzās pieminētajam Jānim Vorobjovam avarējušo sarakstā ir arī Jānis Feldmanis, Mārtiņš Svilis, igaunis Timmu Kirge un Vasīlijs Grjazins, dzinējs nodega vienam no ātrākajiem lietuviešu braucējiem Vītautam Švedam, tehniskas problēmas no dalībnieku saraksta izslēdza arī vienīgo WRC automobili - "Subaru Impreza WRC" -, ko pilotēja Benedikts Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!