Robijs Gordons, debitējot Dakaras rallijreidā, visus pārsteidza, kļūstot par pirmo amerikāni, kurš uzvarējis kādā no rallijreida posmiem. „Volkswagen” komandas pilots, kurš piedalījies CART, IRL un pašlaik cīnās arī NASCAR sacīkstēs, uzrādījis ātrāko laiku piektdienas sešu kilometru prologā Barselonas pludmalē.
Tikmēr motociklu kategorijā tas bija francūzis Deivids Fretiņjē, kurš kārtējo reizi pierādīja, ka ar savu pilnpiedziņas 450 kubikcentimetru „Yamaha” motociklu spēj būt ātrākais īsajās distancēs, izcīnot uzvaru sešu kilometru prologā, par astoņām sekundēm apsteidzot rallijreida favorītu Sirilu Desprē („KTM”). Arī Latvijas pārstāvis uzrādīja lielisku rezultātu – sestā vieta, par 28 sekundēm atpaliekot no prologa uzvarētāja.

Dienas lielākais notikums nenoliedzami bija Robija Gordona uzvara automobiļu konkurencē. Amerikānis ar savu „Volkswagen Race-Touareg” par divām sekundēm pārspēja galveno pretendentu uz uzvaru rallijreida kopvērtējumā – „Mitsubishi”. Otrās vietas ieguvējs Hiroši Masuoka („Mitsubishi”) atpalika par divām sekundēm, bet trešajā pozīcijā, atpaliekot vēl par sekundi, ierindojās Žinels de Viljērs („Nissan”).

Robijam Gordonam līdz šim bijusi ļoti veiksmīga karjera autosacīkstēs ASV. Kalifornietis sāka SCORE/HDRA apvidus automobiļu sērijā, divreiz izcīnot čempiona titlulu, pirms pievērsās GTO klasei gan Deitonas 24 stundu, gan Sebringas 12 stundu sacīkstēs. Tāpat viņš piedalījies CART, IRL, NASCAR un Indy 500 čempionātā.

Gordona komandas biedri Bruno Sabīns un Juta Kleinšmita arī nodrošināja visai augstu rezultātu „Volkswagen” komandas startā – attiecīgi ceturtā un sestā vieta, pa vidu iespraucoties Lukam Alfānam („Mitsubishi”). „Nissan” komandas piloti Āri Vatanens un WRC leģenda Kolins Makrejs ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā, priekšā iepriekšējā gada Dakaras rallijreida čempionam Stefanam Petranselam („Mitsubishi”).

Automobiļu konkurencē no Latvijas ekipāžām visaugstāk ierindojās Skoka/Piķa („OSCar”) duets, iegūstot 40.vietu (no kopā 163 finišējušiem). Autofurgonu konkurencē Latvijas ekipāža ierindojās 60.vietā (no 69).

1.janvārī nebūs dalībnieki pamet Barselonu, lai dotos uz dienvidiem, veicot 920 kilometru posmu līdz Grenādai (Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!