Rallijā „Kurzeme-Žemaitija” jubileju svinēs vecākā un pieredzējusī šī rallija ekipāža –pirms 20 gadiem savas autorallista gaitas uzsāka tagadējais Liepājas mērs Uldis Sesks ar stūrmani Gunāru Franci. Līdz ar to šie braucēji šobrīd uzskatāmi par vienu no pieredzējušākajām rallija ekipāžām Latvijā, ziņo rallija „Kurzeme-Žemaitija” preses centrs.
Savas lielā autorallija gaitas ekipāža uzsāka 1985. gada sezonā. „Rallijs „Kurzeme” 1985. gadā bija PSRS čempionāta posms, līdz ar to šajās sacensībās startējām nevis sporta ieskaitē, bet braucām pa nullīti,” atceras Uldis Sesks. „Braucām ar tiem laikiem modernu automobili VAZ 2105. Tam, protams, bija ielikts drošības karkass, pastiprināta ritošā daļa, bet tā laika tehniskie noteikumi neļāva veikt būtiskus uzlabojumus dzinējā un transmisijā – faktiski braucām ar standarta žigulīti.”

„Pirmajās sacensībās par uzvaru, protams, necīnījāmies. Kaut arī pirms savām rallija gaitām jau biju ieguvis sporta meistara kandidāta nosaukumu, piedaloties un uzvarot hipodromā, dažādās veiklības sacensībās un amatieru rallijos, bija nepieciešams aprast ar jaunajiem apstākļiem,” savus pirmos startus komentē mērs.

Veiksmīgākā sezona mūsu ekipāžai bija 1989. gada, kad PSRS junioru čempionātā tika izcīnīta trešā vieta, turklāt uzvarot vienā no čempionāta etapiem rallijā Lietuvā.

Liepājas mērs rallijos startējis arī ar citiem stūrmaņiem. Ilgus gadus kopā braukts ar patreizējo Latvijas Automobiļu Federācijas prezidentu Dainaru Dambergu, ar kuru gūti atzīstami panākumi trasēs, un arī pirmo reizi devās aiz dzelzs priekškara – veiksmīgi startēja atsevišķos rallijos Vācijā. Savukārt Gunārs Francis pēdējo gadu rallija skatītājiem vairāk zināms kā Mārtiņa Būčiņa ilggadējs stūrmanis.

Nu jau vairākus gadus Uldis Sesks un Gunārs Francis rallijos piedalās atkal kopā. Kaut arī ekipāža nepiedalās visos čempionāta posmos, pulveris vēl ir sauss: „Esam nopietni gatavojuši tehniku un sevi, un mūsu mērķis rallijā „Kurzeme-Žemaitija” ir finišēt ātrāko ekipāžu desmitniekā.” Rallijā „Kurzeme-Žemaitija” ekipāža startēs ar pēc A8+ grupas noteikumiems sagatavotu Subaru Impreza.

Rallijs „Kurzeme-Žemaitija” notiks 8. – 9. jūlijā. Rallijs startēs piektdien Lietuvas kūrortpilsētā Palangā un turpināsies ar ātrumposmiem Žemaitijā. Otrā sacensību diena (sestdiena, 9. jūlijs) noritēs Kurzemē ar startu un noslēgumu Liepājā. Rallijs tiks aizvadīts gan kā Latvijas čempionāta un Lietuvas čempionāta posms, gan arī kā Baltijas kausa autorallijā posms. Rallija „Kurzeme-Žemaitija” kopgarums būs 461,4 km, no kuriem 121,87 km tiks aizvadīti 12 ātrumposmos pa Latvijas un Lietuvas ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!