Foto: FIAERC.COM

Ar pirmo numuru FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) un Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 2018. gada sezonas izšķirošajam posmā "Rally Liepāja" startēs Latvijas komandas "Sports Racing Technologies" (SRT) braucējs Nikolajs Grjazins, bet kopumā rallijā piedalīsies 74 ekipāžas, pat no tik tālām zemēm kā Brazīlija un Kanāda, informē sacensību rīkotāji.

ERČ ieskaitē startēs 35 dalībnieki, to skaitā arī piecas ekipāžas ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) izsniegtām licencēm. Pagājušā gada uzvarētājs Nikolajs Grjazins ticis pie pirmā starta numura un rallijā piedalīsies ar sev ierasto "Škoda Fabia R5" automašīnu. Otrais numurs piešķirts Grjazina tuvākajam sekotājam sezonas kopvērtējumā Fabianam Kreimam ("Škoda Auto Deutschland").

Visaugstāk no latviešu autosportistiem starta sarakstā ir Jānis Berķis, kuram astotais starta numurs.

"Rally Liepāja" piedalīsies arī pasaules čempionāta pieredzi guvušais norvēģis Ejvinds Brinildsens, pieredzējušais polis Lukašs Habajs, pagājušā gada ERC2 un ERC3 ieskaišu čempioni Tibors Erdi juniors un Kriss Ingrems, kā arī 2018. gada Austrijas rallija čempions Nikijs Maijrs-Melnhofs un Brazīlijas pārstāvis Paulo Nobre, kurš līdz 2016. gadam bija titulētā futbola kluba "Sociedade Esportiva Palmeiras" prezidents.

Kā ziņojām, dalību Latvijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā apstiprinājis arī desmitkārtējais Kanādas rallija čempions Antuāns Lestāžs. Viņš startēs ar Māra Neikšāna komandas jaunuzbūvēto rallija automašīnu Ford Fiesta NRC Prototype.

Dalībnieku pulku papildinājis arī šī gada FIA Eiropas rallijkrosa čempions "Supercar" ieskaitē Reinis Nitišs. Jēkabpilietis sacensībās piedalīsies "Neiksans Rallysport" komandas sastāvā ar "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu. Tāpat kā viņa konkurenti ERC2 klasē – krievs Sergejs Remeņņiks un lietuvietis Vitauts Šveds – visi vienlaikus piedalīsies arī Latvijas rallija čempionāta LRČ2 klasē.

"Rally Liepāja" ļoti plaši būs pārstāvēta ERC3 klase. Tajā uz starta izies šī gada Eiropas čempions ERC Junior U27 ieskaitē Mārtiņš Sesks ("Opel Adam R2"), kurš savā dzimtajā pilsētā cīņā par uzvaru stāsies pretim savam "ADAC Opel Rallye Junior Team" komandas biedram Tomam Kristensonam un spānim Efrenam Larenam ("Rally Team Spain"). Solbergu ģimenes godu Liepājā aizstāvēs Petera dēls Olivers. 17 gadus vecais sportists "Rally Liepāja" startēs SRT komandas sastāvā.

Paralēli ERČ Kurzemes ceļos spēkiem mērosies arī Latvijas čempionāta dalībnieki — divu LRČ posmu uzvarētājs Valērijs Gorbans ("BMW-Mini John Cooper Works WRC") un viņa galvenais konkurents cīņā par uzvaru sezonas absolūtajā kopvērtējumā Ranno Bundsens no Igaunijas.

LRČ1 klasi papildinās spožākie pašmāju talanti – "Rallyworkshop" komandas braucēji Emīls Blūms, Edijs Bergmanis un Kristaps Sarma, kā arī Ronalds Baldiņš ("A1M Motorsport") un Elvis Hermanis ("Neiksans Rallysport").

Rallija ietvaros notiks arī Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, bet sacensību noslēdzošajā dienā uz starta stāsies elegantie "Historic Sport" spēkrati.

Kopumā "Rally Liepāja", kas risināsies 13. un 14. oktobrī, piedalīsies braucēji no 22 dažādām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!