Tradicionālajā Talsu rallija Čempionu kausa izcīņā šogad piedalīsies četri piloti - Latvijas rallija čempions Guntis Lielkājis, Lietuvas rallija čempioni Jānis Vorobjovs un Vitauts Šveds, kā arī Baltkrievijas rallija čempions Sergejs Vjazovičs, informē sacensību rīkotāji.

Kopš 2009. gada "Rally Talsi" cīņa par uzvaru notiek ne vien rallija kopvērtējumā un atsevišķās ieskaites grupās, bet arī par prestižo ceļojošo Čempionu Kausu. Šajā cīņā aicināti piedalīties tuvāku un tālāku valstu iepriekšējās rallija sezonas čempioni ar mērķi vienā rallijā un vienādos apstākļos noskaidrot ātrāko no visiem čempioniem.

Latviju Čempionu kausa izcīņā šogad pārstāvēs divi rallija meistari. Viens no tiem būs Guntis Lielkājis, kurš pirmo reizi cīnīsies par kausu, un Jānis Vorobjovs, kurš šajā ieskaitē gan startēs kā kaimiņvalsts Lietuvas čempions.

Vorobjovs ir veiksmīgākais pretendents – sportists līdz šim divas reizes piedalījies Rally of Champions cīņās un abās no tām izrādījies ātrākais starp visiem konkurentiem.

Čempionu cīņās iesaistīsies arī nopelniem bagātais lietuviešu rallija braucējs Vītauta Šveds, kurš kausa izcīņā piedalījies visvairāk reižu kā jebkurš cits – piecas. Turklāt, divās no tām tieši Šveds mājup devies ar Čempionu kausu.

Visbeidzot, pretendentu lokā būs arī Sergejs Vjazovičs – Baltkrievijas čempions, kuram šis būs otrais gads pēc kārtas, kad viņš piedalīsies Rally of Champions

"Vorobjovs un Šveds Čempionu kausu izcīnījuši pa divām reizēm katrs – tas ir četras, no kopumā septiņām reizēm, kopš šāda tradīcija iedibināta. Turklāt, varu paziņot, ka viņiem šogad būs vēl viens īpašs sportiskais dzinulis – ja kāds no "Rally of Champions" dalībniekiem kausu izcīnīs trešo reizi, tas paliks ekipāžas rīcība uz visiem laikiem!" norāda RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Čempionu kausa izcīņās iepriekš piedalījušies daudzi čempioni no Baltijas valstīm, Skandināvijas, kā arī Baltkrievijas, Krievijas, Lielbritānijas un Slovākijas. Čempionu rallijā piedalījušies arī piloti, kuri šobrīd startē pasaules rallija čempionātā (WRC) – norvēģi Andreass Mikkelsesn ("Volkswagen") un Madss Ostbergs ("M-Sport World Rally Team"), kā arī igaunis Ots Tanaks ("Dmack World Rally Team").

"Rally Talsi", kas ir šāgada Latvijas rallija čempionāta otrais posms, risināsies 21. un 22. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!