Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas „RE Autoclub” ekipāža Roberts Elbakjans un Aleksandrs Terentjevs juniors ar „Moskvitch 408” ceturtdien Montekarlo vēsturiskajā autorallijā sekmīgi turpināja cīņu, tiekot arī pie iespējas izbaudīt pasaules čempionāta apstākļus, jo divi no posmiem sakrita ar to distanci, kuru vēl pavisam nesen veica planētas labākie autorallija meistari, informē komandas pārstāvji.

Pēc deviņiem no 14 posmiem „RE Autoclub” ekipāža kopvērtējumā ieņem 117. vietu.

Ja iepriekš Montekarlo vēsturiskā autorallija distancē sportistiem ļoti daudz nācās cīnīties ar dabas untumiem kā sniegs, migla un apledojums, tad ceturtdien laika apstākļi bija nedaudz saudzējošāki un atsevišķās vietās jau automašīnas attīstīja lielus ātrumus.


„Lai arī trase bija vieglāka nekā dienu iepriekš, taču tik un tā neiztika bez avārijām. Vienā no kalnu ceļa līkumiem ar automašīnu netika galā tieši mums priekšā braucošais Itālijas pārstāvis, piedzīvojot vairāku desmitu metru kritienu lejup. Tūlīt pat atsteidzās mediķi un sniedza palīdzību itāļiem. Par laimi par nopietnām traumām netiek ziņots,” telefonsarunā pastāstīja „RE Autoclub” direktors un pilots Roberts Elbakjans. „Šajā dienā mums klājās nedaudz sliktāk nekā iepriekš, jo „Moskvitch 408” jauda tomēr nav tik liela kā konkurentiem. Interesanti, ka bija iespēja izbraukt nesenā pasaules čempionāta divus ātrumposmus. Uz ceļa un to malā vēl saglabājušies dažādi uzraksti Sebastjēna Lēba un Daniela Elenas atbalstam, bet vietējās kafejnīcas redzamākajā vietā izvietots Markusa Gronholma mašīnas spoilers.”

Trešdien pēc piektā posma veikšanas Roberts Elbakjans/Aleksandrs Terentjevs juniors ar 1974. gadā ražoto „Moskvitch” ieņem 117. vietu. Labākais no Latvijas komandu pārstāvjiem ir krievu sportists Iļja Kašins, kurš ar 1970. gadā ražoto „Jaguar E Coupe 4.2” ieņem augsto 11. vietu, bet Kārlis Miķelsons ar 1956. gadā ražoto „Jaguar XK140 Coupe” pakāpies līdz pat 19. pozīcijai. Sekmīgāko sniegumu no melno „Volgu” kvarteta līdz šim uzrādījis Jānis Metmanis. Viņš ar 1960. gada izlaiduma „GAZ Volga M21” pašlaik atrodas 101. vietā. Savukārt vienīgā dāma Karlīne Štāla ar 1968. gada „Jaguar E Coupe 4.2” atrodas 106. pozīcijā.

Montekarlo vēsturiskais autorallijs šogad notiek jau 15. reizi, pulcējot vairāk nekā 300 ekipāžu ar senām un vēsturiskām automašīnām. Braucēju pulkā ir arī Latvijas pārstāvji – ne tikai Elbakjans ar „Moskvitch 408” un četras melnas „Volgas”, bet arī braucēji ar „Jaguar”. Ne Lietuva, ne Igaunija šajās sacensībās nav pārstāvētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!