Foto: Red Bull

"Red Bull" F-1 komanda ir nolēmusi nomainīt krievu pilotu Daņilu Kvjatu pret holandieti Maksu Vertapenu, kurš līdz šim pārstāvēja "Toro Rosso" vienību, paziņojusi "Red Bull" komanda.

Verstapens nomanīs Kvjatu jau nākamajā F-1 čempionāta posmā Spānijā. "Red Bull" komanda neesot apmierināta ar jaunā krievu pilota blāvo sniegumu un sadursmēm ar konkurentiem, iepriekš ziņoja portāls "F1 Today". Ķīnas un Krievijas "Grand Prix" posmā Kvjats pēc starta sadūrās ar Sebastjanu Feletu, kurš rezultātā izstājās no sacīkstes Soču trasē.


"Makss sevi ir parādījis kā izcili talanīigu jauno pilotu," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Viņa sniegums "Toro Rosso" komandā līdz šim ir bijis iespaidīgs un mēs ar prieku dosim viņam iespēju pārstāvēt "Red Bull Racing"."

Kvjats līdz ar to pāriet uz "Toro Rosso", kas ir "Red Bull" meitas komanda.

F-1 čempionātā pēc četriem posmiem Kvjats ar 21 punktu ieņem astoto vietu, bet Verstapens sakrājis 13 punktus un noslēdz TOP10. Augstāko rezultātu šosezon Kvjats sasniedza Ķīnas "Grand Prix" posmā, kurā izcīnīja trešo vietu. Verstapena labākais panākums šosezon ir sestā vieta Bahreinas "Grand Prix" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!