Gatavojoties pirmā pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") noslēdzošajam posmam Argentīnā, Latvijas pilots Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") sagaida sīvu bezkompromisa cīņu, kurā gatavs iesaistīties arī pats.

"Šis ir pasaules čempionāta pirmās sezonas pēdējais posms un iespēju ko atlikt uz nākamo reizi vairs nav. Visi dalībnieki un komandas noteikti vēlas sezonu noslēgt ar iespējami labāku rezultātu. Domāju, ka neviens šeit tehniku vairs netaupīs, un izmantos pat pašas mazākās iespējas, lai apsteigtu konkrentus un iegūtu vairāk punktus. Tajā skaitā arī es un "OlsbergsMSE" komanda!" cīņasspara pilns pirms starta Argentīnā ir Reinis Nitišs.

Argentīnas posms norisināsies Rosendo Ernandesa vārdā nosauktajā trasē Senluisā, kuras garums ir 1357 metri (60% asfalts, 40% grants) un lielākā daļa no posma dalībniekiem šeit startēs pirmo reizi.

"Argentīnā vēlreiz varēsim pārliecināties par pilotu un komandu spējām ātri apgūt visus trases elementus un īsā laika sprīdī atbilstoši pielāgot savu braukšanas veidu," piebilst Reinis. "Sezonas pēdējā posmā startēs 17 piloti – tas nozīmē, ka skatītājiem teju katrā braucienā varēs vērot, kā sāns pie sāna cīnās ātrākie čempionāta dalībnieki. Par spīti tam, ka jau šobrīd ir zināms čempions, sportiskā intriga ir ļoti augsta, jo par otro vietu cīnās četri sportisti – tas tikai vēlreiz apliecina, cik līdzvērtīgi ir dalībnieki un to automašīnas, un cik nozīmīgs sasniegums ir iekļūšana jau posma finālbraucienos."

Līdz "World RX" sezonas pēdējam posmam Reinis Nitišs kopvērtējumā iekrājis 184 punktus, kas "Supercar" klases ieskaitē ļauj ierindoties trešajā vietā. Otrajā vietā šobrīd Tomass Heikinens, kuram par 17 punktiem vairāk Nitišam. Tikmēr aiz Nitiša, tikai dažu punktu attālumā ir uzreiz vairāki braucēji –Timijs Hansens (4.vieta, 181 punkts), Andreas Bakeruds (5.vieta, 173 punkti) un Antons Marklunds (6.vieta, 160 punkti). Tā kā vienā posmā iespējams maksimāli iegūt 30 punktus, tad Nitišs pasaules čepionāta kopvērtējumā sezonas beigās var ierindoties no otrās līdz sestajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!