Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs ir pievienojies "All-Inkl.com Racing" komandai, kuru pārstāvēs šāgada pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") "Supercar" klasē, informē sportista pārstāvji.

Reinis Nitišs 2016. gada "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā startēs Vācijā bāzētās "All-Inkl.com Racing" komandas sastāvā un visos čempionāta posmos startēs ar jaunuzbūvētu "Seat Ibiza RX Supercar" automašīnu.

"FIA pasaules rallijkrosa čempionāts šobrīd ir straujas attīstības fāzē un pērnās sezonas izskaņā mēs uzsākām sarunas ar vairākām komandām, taču tieši "All-Inkl.com Racing" komanda pārliecināja ar savu rīcības plānu un potenciālo izaugsmi. Komandā strādā inženieri un speciālisti, kuri daudzu gadu garumā ir krājuši pieredzi nozares vadošajos sporta veidos – gan GT1, gan WTCC, gan rallijkrosā. Divu gadu laikā, startējot ar "Audi S3 RX" mašīnām, komanda guvusi neatsveramas zināšanas, un es ticu, ka ar jaunajiem "Seat" spēkratiem varēsim būt konkurētspējīgi čempionāta dalībnieki!" par komandas maiņu stāsta Reinis Nitišs.

"Es Reini pazīstu jau vairākus gadus, agrāk viens pret otru sacentāmies "Super1600 klasē". Viņš ir jauns, ātrs un ļoti labs pilots. Jau vairākus mēnešus mēsneatlaidīgi strādājam pie jaunās automašīnas sagatavošanas un ceru, ka Reinis ar to spēs cīnīties ne tikai par vietu uz pjedestāla, bet arī par tā augstāko pakāpienu!" Reiņa Nitiša pievienošanos komandai komentē tās īpašnieks Renē Munihs.

"All-Inkl.com Racing" komanda līdz šim pasaules čempionātā startēja ar "Audi S3 RX" spēkratiem. Paralēli rallijkrosam komanda piedalās arī FIA pasaules salonauto čempionātā (WTCC), kā arī FIA GT1 čempionātā.

2015. gada "World RX" čempionātā "All-Inkl.com Racing", ko pārstāvēja Aksels Danielsons un Renē Munihs, komandu vērtējumā ierindojās astotajā vietā.

Kā zināms, iepriekšējās divas "World RX" sezonas Nitišs brauca "Olsbergs MSE" komandā, kurā kļuva par autosporta vēsturē pirmā pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļas ieguvēju prestižajā "Supercar" klasē. Pagājušā gada čempionātu jaunais jēkabpilietis noslēdza septītajā vietā.

Pirms tam 2013. gadā Reinis Nitišs izcīnīja Eiropas čempiona titulu "Super1600" klasē.

Līdz ar to šogad pasaules rallijkrosa čempionātā "Supercar" klasē startēs divi Latvijas piloti - kā zināms, gada sākumā līgumu ar "WRX Team Austria" parakstīja pagājušā gada Eiropas čempions "Super1600" klasē Jānis Baumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!