Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 12. augustā "Riga Powerboat Team" piloti Uvis Slakteris un Mārtiņš Morozs ņēma dalību F2 Pasaules čempionāta ātrumlaivām trešajā posmā. Norvēģijas pilsēta Grimstade sportistiem sagādāja lielas galvassāpes, taču abiem vīriem izdevās tikt pie punktiem, informē komanda.

Uvis Slakteris šajās sacīkstēs izcīnīja septīto vietu. Lai arī pirmajā čempionāta posma dienā Match Race izslēgšanas sacensībās Slakteris pārliecinoši pārspēja pašreizējo čempionāta līderi un favorītu zviedru Eriku Starku (Erik Stark), kvalifikācija nenoritēja tik veiksmīgi. Tehnikas problēmas sāka vajāt gan kvalifikācijā, gan finālbraucienā. Taču, ņemot vērā, ka Latvijas pilotam nebija iespēju pilnīgi izmantot laivas potenciālu, septītā vieta ir izcils sasniegums.

Šajā PČ posmā "Riga Powerboat Team" sastāvā pirmo reizi startēja "UPB energy" komandas deleģētais jaunais un talantīgais pilots Mārtiņš Morozs, kurš ir pagājušā gada F4 ātrumlaivu pasaules čempions, un F2 sacensībās jau ir izcīnījis vienu punktu, finišējot kā desmitais.

Finālbrauciens norisinājās pašā vakarā, un pilotiem no astoņām pasaules valstīm vajadzēja cīnīties ne tikai savā starpā, bet arī ar rietošo sauli, kas, nostājusies tieši pretī, krietni samazināja redzamību. "Ņemot vērā avārijas un visu to, kas tur notika, iegūtā vieta nav slikta. Pašlaik veicam dažus tehniskos uzlabojumus, un cerams, ka nākamajā posmā būs labāks rezultāts. Nav viegli, bet jācīnās," norāda Sklakteris.

Kopvērtējumā Slakteris saglabā ceturto vietu ar 21 punktu. Tikai ar četriem punktiem viņam priekšā ir norvēģis Pals Viriks Nilsens (Pal Virik Nilsen). Otrais ir pagājušā gada pasaules vicečempions zviedrs Johans Osterbergs (Johan Osterberg), bet nepārspēts paliek pagājušā gada pasaules čempions Eriks Starks, kura kontā ir 55 punkti.

Nākamais posms norisināsies no 24. līdz 26. augustam Itālijā, bet sezona tiks noslēgta 15., 16. septembrī Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!