Foto: Publicitātes foto

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa seriālā arī otrajās sacīkstēs uzvaras laurus plūca Rīgas Tehniskās koledžas komanda, kas izvirzās vadībā arī kopējā skolu reitingā, informē sacensību rīkotāji.

"ProKart kauss 2016" otrais posms norisinājās Madonas kartingu trasē, un tajā startēja visas 11 "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa pirmās sezonas komandas.

"Madonas trase patika, bet uzvarēt skolu ieskaitē otro reizi pēc kārtas bija daudz grūtāk," atzina Rīgas Tehniskās koledžas pilots Henrijs Jaunslavietis. "Jāiegulda daudz vairāk enerģija visai komandai, pirms sacensībām trasē aizvadījām divas dienas, lai to iepazītu un pielāgotu tehniku. Komanda pēc sacensības ar rezultātu ir apmierināta, taču neesam atmetuši cerības turpmākās sezonas gaitā pietuvoties daudz tuvāk visas klases līderiem."

"Otrais posms starpskolu sacensībās bija profesionālāks, jaunieši bija iepazinuši tehniku, apzinājās tās iespējas un spēja rādīt lielisku sniegumu," saka Dainars Dambergs, "LMT Autosporta Akadēmijas" vadītājs. "Prieks, ka arī ar tehniskām problēmām komandas iemācījušās ātri tikt galā, kas pie nebūšanām ļauj neizstāties no sacensībām, bet, veicot remontdarbus turpat trasē, turpināt cīņu."

Rezultāti, kādus skolas gūs startējot "ProKart kauss 2016" piecos posmos, ir daļa no viņu vērtējuma "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa sacīkšu ieskaitē.

Nākamais "ProKart kauss 2016" posms un "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 2. jūlijā Kandavā, 10. septembrī Jelgavā un noslēdzošais posms - 1. oktobrī Ropažos, Sporta kompleksā "333".

Jaunais projekts - "LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kauss - tapis "LMT Autosporta Akadēmija" sadarbojoties ar Latvijas Mobilo Telefonu, Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisiju un Valsts izglītības satura centru. Projekts paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem. Tā mērķis – veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas Itālijā ražotos "Extreme Kart" sporta kartingus. Tāpat jauniešiem jau ir notikuši un vēl paredzēti semināri un treniņi Latvijā populāru autosportistu vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!