Foto: Publicitātes foto

"Red Bull" vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo sestdien Monako trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Monako "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Austrālietim šis ir otrais "pole-position" karjerā.

Rikjardo trases apli Monako ielās veica vienā minūtē un 10,810 sekundēs, par 0,229 sekundēm pārspējot "Ferrari" vācu piloti Sebastjanu Fetelu.

Savukārt trešais bija "Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons, kurš atpalika 0,422 sekundes, bet ceturto un piekto vietu izcīnīja divi somi Kimi Reikenens ("Ferrari") un Valteri Botass ("Mercedes").

Sesto vietu ieņēma "Force India" franču braucējs Estebans Okons, bet no ceturtās starta rindas svētdien startēs spāņi Fernando Alonso ("McLaren") un Karloss Sains juniors ("Renault").

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu trešā sesija, kurā Rikjardo komandas biedrs Makss Verstapens cieta avārijā. Nīderlandietim neizdevās savest kārtībā savu spēkratu un viņš kvalifikācijā nepiedalījās.

Treniņbraucienu trešajā sesijā ātrākais bija Rikjardo, kuram Verstapens zaudēja tikai vienu sekundes tūkstošdaļu. Abi "Red Bull" braucēji bija ātrākie arī ceturtdien notikušajās pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Kopvērtējumā pirms septītā posma sacensībām līderpozīcijā ar 95 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 78 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 58 punktiem ir Botass, kuram ar 48 punktiem seko Reikenens. Savukārt piektais ar 47 punktiem ir Rikjardo.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 153 punktiem tagad nonākusi "Mercedes", kamēr iepriekšējai līderei "Ferrari" ir 126 punkti. Trešā ar 80 punktiem tikmēr ir "Rd Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!