Foto: AFP/Scanpix
Vienam no labākajiem Latvijas braucējiem Robertam Justam, kurš pēdējā laikā saskāries ar nopietnām veselības problēmām, ārsti ieteikuši ar motokrosu nenodarboties divus gadus, vēsta portāls "Motocrossplanet.nl".

Šī gada vasaras sākumā Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pasaules čempionāta posmā Francijā, startējot MX2 klasē, piedzīvoja kritienu, traumējot galvu un iedzīvojoties smadzeņu satricinājumā. Pēc tam viņš izlaida piecus posmus un atgriezās sacensību apritē, tomēr augusta beigās viņš atkal piedzīvoja kritienu un pēcāk nevarēja pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju kausā, kur viņu aizstāja Toms Macuks.

Nesen Justs piedzīvoja vēl vienu kritienu, bet pēc ārstu apmeklējuma speciālisti viņam tieši galvas veselības dēļ ieteikuši izlaist divus gadus.

Nestartējot vairākos posmos Justs pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē šogad ieņēma 18.vietu, kamēr piektais bija talantīgais Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing"), kuram arī savainojuma dēļ sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Iepriekšējās divas sezonas Justs pārstāvējis Nīderlandē bāzēto komandu "HSF Logistics", bet pirms tam viņš bija "Latvia Husqvarna Racing" vienības sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!