Foto: Daimler/Hoch Zwei

Vācietis Niko Rosbergs sestdien apsteidza savu komandas biedru "Mercedes" rindās Lūisu Hamiltonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas noslēdzošā, 19.posma - Abū Dabī "Grand Prix" - trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

Sezonas pēdējā brīvo treniņu sesijā vācietis apli veica minūtē un 41,856 sekundēs, britu pasaules čempionu apsteidzot par 0,281 sekundi.

Savukārt trešais bija "Ferrari" pilots vācietis Sebastjans Fetels, kurš zaudēja 0,329 sekundes.

Tāpat ceturto vietu guva meksikānis Serhio Peress no "Force India" komandas, bet pirmo sešinieku noslēdza otrs "Ferrari" braucējs soms Kimi Reikenens, kā arī "Red Bull" vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo.

Kā ziņots, piektdien pirmajā treniņu sesijā ātrākais bija Hamiltons, bet otrajā treniņā labāko laiku sasniedza Rosbergs.

Turpinājumā sestdien notiks arī kvalifikācija, bet sacensības, kuru laikā diena pārtop naktī, gaidāmas svētdien.

Kā ziņots, Hamiltons savu trešo pasaules čempiona titulu nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, bet Rosbergs triumfējis iepriekšējās piecās kvalifikācijās un pēdējās divās sacensībās.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 18 posmiem čempionam Hamiltonam ir jau 363 punkti. Viņam ar 297 punktiem seko Rosbergs, kurš par 31 punktu apsteidz Fetelu. Pirmais trijnieks arī pēc šī etapa paliks nemainīgs.

Soms Valteri Botass no "Williams" ar 136 punktiem ieņem ceturto pozīciju, bet tautietis Reikenens no viņa atpaliek par punktu. Tikmēr otrs "Williams" pilots pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ar 117 punktiem ir sestais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!