Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" F-1 komandas vācu pilots Niko Rosbergs svētdien uzvarēja F-1 pasaules čempionāta astotajā posmā, Austrijas "Grand Prix" izcīņā.

Hamiltons no vācieša finišā atpalika 8,800 sekundes un palika otrais. Tikmēr trešo pozīciju ieņēma pieredzējušais "Williams" pilots Felipe Masa, bet pirmo sešinieku noslēdza Fetels, Valteri Botass ("Williams") un Niko Hilkenbergs ("Force India").

Jau pašā pirmajā aplī Rosbergs atņēma komandas biedram Lūisam Hamiltonam kvalifikācijā izcīnīto pirmo pozīciju, bet kārtējo neveiksmi šosezon piedzīvoja "McLaren" pilots Fernando Alonso, kurš sadūrās ar Kimi Reikonenu ("Ferrari"). Līdz ar šo neveiksmi, Alonso pirmo reizi 15 gadu laikā nav finišējis četras F-1 sacensības pēc kārtas, turklāt 10. aplī izstājās arī Alonso komandas biedrs Džensons Batons.

Kad autosportisti bija aizvadījuši vairāk kā pusi no sacensībām, Hamiltons devās boksos, no kuriem izbraucot šķērsoja norobežojošo joslu, par ko saņēma piecu sekunžu sodu. Tāpat negadījumu boksos piedzīvoja "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels, kura komandas tehniķiem radās problēmas ar aizmugurējās riepas maiņu. Abi šo incidentu dēļ zaudēja iespēju cīnīties par augstāku pozīciju - Hamiltons par pirmo, Fetels - par trešo.

Vēl Austrijas "Grand Prix" TOP10 iekļuva Pastors Maldonado ("Lotus"), Makss Verstapens ("Torro Rosso"), kā arī Serhio Peress ("Force India") un Daniels Rikjardo ("Red Bull").

Pērn Austrijas "Grand Prix" izcīņa sacensību kalendārā atgriezās pēc 11 gadu pārtraukuma un uzvarēja šai sacīkstē Niko Rosbergs.

Čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 169 punktiem ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 159 un 120 punktiem seko Rosbergs un Fetels.

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!