Foto: AFP/Scanpix
Vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas piektdien uzrādīja ātrāko laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 15.posma - Singapūras "Grand Prix" - otrajā treniņbraucienu sesijā.

Labākajā mēģinājumā Rosbergs apli veica vienā minūtē un 44,152 sekundēs, kas viņam par 0,275 sekundēm ļāva apsteigt pieredzējušo somu Kimi Reikenenu no "Ferrari" vienības.

Savukārt trešais šoreiz bija pirmajā sesijā uzvarējušais nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", bet pirmajam trijniekam sekoja viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas un vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari". Pirmo sešinieku noslēdza "Force India" pilots Niko Hilkenbergs no Vācijas, kamēr vien septītais bija pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka abi spēcīgās "Mercedes" komandas piloti Hamiltons un Rosbergs pirmajā treniņā piektdien palika ārpus labāko trijnieka.

Pirmajā treniņā ātrākais bija talantīgais Verstapens, kurš labākajā piegājienā apli veica vienā minūtē un 45,823 sekundēs, kas bija par 0,049 sekundēm ātrāk, nekā tas izdevās viņa komandas biedram Rikjardo.

Tikmēr trešais ātrākais bija Fetels. Ceturtajā un piektajā vietā attiecīgi bija Hamiltons un Rosbergs, kurš turklāt vienā no līkumiem ieskrēja apmalē un zaudēja savu priekšējo antispārnu. "Mercedes" braucējiem Singapūras posmā nesekmējās jau pērn, kad šajā etapā par uzvarētāju kļuva Fetels, kamēr Rosbergs bija ceturtais, bet Hamiltons izstājās.

Piektdienas pirmajā treniņā pirmo sešinieku noslēdza Reikenens.

Sestdien Singapūrā gaidāma vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, kamēr sacensības norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Hamiltonam ir 250 punkti, bet tikai par diviem mazāk ir Rosbergam. Savukārt 161 punktu iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, kuram ar 143 punktiem seko Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!