Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" vienības sestdien uzvarēja sezonas astotā posma - Eiropas "Grand Prix" - kvalifikācijā, kamēr viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons trešajā sesijā izstājās un palika desmitais.

Eiropas "Grand Prix" izcīņa šogad norisinās jaunizveidotā Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku trasē, kur sportisti sacenšas ielās.

Rosbergs savu ātrāko apli veica minūtē un 42,758 sekundēs, bet otro vietu izcīnīja "Force India" meksikāņu pilots Serhio Peress, kurš bija par 0,757 sekundēm lēnāks. Identiskus apļa laikus uzrādīja "Red Bull" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo un četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari", kuri rītdien startēs no otrās starta rindas.

Piektais ātrākais apļa laiks Fetela komandas biedram Kimi Reikenenam, bet pirmo sešinieku noslēdza "Williams" pieredzējušais brazīliešu braucējs Felipe Masa. No septītās pozīcijas startēs krievs Daniils Kvjats no "Toro Rosso", astoto starta vietu ieņems Valteri Botass ("Williams"), bet no piektās starta rindas sacensības sāks astoņpadsmit gadus vecais Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" un kvalifikācijas neveiksminieks Hamiltons.

Eiropas "Grand Prix" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 116 punktiem joprojām ir Rosbergs, bet Hamiltons guvis 107 punktus. Tikmēr trešo vietu ar 78 punktiem ieņem Fetels.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 223 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 147 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 130 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!