Foto: AFP/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas kopvērtējuma vicelīderis vācietis Niko Rosbergs sestdien uzvarēja Vācijas "Grand Prix" posma kvalifikācijā.

Zīmīgi, ka vācietis uzvarējis sešās no pēdējām septiņām sacīkstēm, kuras viņš sācis no "pole-position". Vienīgā neveiksme Rosbergam bija pirms divām nedēļām Ungārijā, kad viņš piekāpās savam komandas biedram, trīskārtējam pasaules čempionam un sezonas kopvērtējuma līderim, Lūisam Hamiltonam.

Pasaules čempionāta 12.posma kvalifikācijā Rosbergs Hokenheimas trases apli veica minūtē un 14,363 sekundēs, par 0,109 sekundēm apsteidzot Hamiltonu, bet aiz viņiem palika divi "Red Bull" piloti, austrālietis Daniels Rikjardo un 18 gadus vecais Makss Verstapens no Nīderlandes.

No trešās starta rindas rītdien sacensības uzsāks "Ferrari" braucēji Kimi Reikenens un četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels. Aiz viņiem kvalifikācijā palika "Force India" pilots Niko Hilkenbergs un "Williams" braucējs Valteri Botass, bet pirmo desmitnieku noslēdza viņu komandas biedri attiecīgi Serhio Peress un Felipe Masa.

Svētdien notiks cīņa par uzvaru posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderis ar 192 punktiem ir Hamiltons, kurš uzvarējis piecās no iepriekšējām sešām sacīkstēm. Savukārt Rosbergs, kurš triumfēja pirmajos četros posmos un bija sasniedzis 43 punktu pārsvaru, tagad no komandas biedra atpaliek par sešiem punktiem. Šobrīd ir aizvadīts tieši sezonas vidus - 11 no 21 sacīkstēm.

Trešo vietu ar 115 punktiem ieņem Rikjardo, kuram punktu zaudē Reikenens, bet Fetelam un Verstapenam ir attiecīgi 110 un 100 punkti.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 378 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 224 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" no otrās vietas tagad atpaliek tikai par punktu.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!