Foto: AFP/Scanpix

Pie savas trešās "pole position" šīs sezonas prestižākās motošosejas klases "MotoGP" pasaules čempionāta sacensībās sestdien tika slavenais itālis Valentino Rosi no "Movistar Yamaha", kurš bija ātrākais Japānas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā.

Šajā nedēļas nogalē Japānā norisinās "MotoGP" sezonas 15. posms, bet sestdien kvalifikācijā ātrāko apļa laiku uzrādīja Rosi – viena minūte un 43,954 sekundes, kas viņam par 0,180 sekundēm ļāva apsteigt otrajā vietā esošo pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Marku Markesu no Spānijas ("Repsol Honda").

Trešo vietu tikmēr izcīnīja cits spānis un pašreizējais pasaules čempions Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas, kurš sestdien trešajā treniņbraucienā piedzīvoja kritienu un pat tika nogādāts slimnīcā. Tiesa, tas viņam vēlāk neliedza piedalīties kvalifikācijā.

Pirmajam trijniekam tikmēr sekoja itāļu motobraucējs Andrea Dovicioso no "Ducati" vienības.

Spānis Dani Pedrosa no "Repsol Honda" komandas piektdien Motegi trasē aizvadītā treniņbraucienā piedzīvoja kritienu, kurā lauza atslēgas kaulu.

Sportists jau piektdien devās atpakaļ uz Spāniju, kur viņam tiks veikta operācija. Zem lielas jautājuma zīmes ir sportista turpmākā dalība šajā sezonā.

Pedrosas vietā Japānas "Grand Prix" izcīņā startēs "Repsol Honda" testbraucējs japānis Hiroši Aojama, kurš svētdien sacensības sāks no pēdējās vietas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Markess ir vadībā ar 248 punktiem, bet ar 196 punktiem viņam seko Rosi, bet Lorenso ir ieguvis 182 punktus. Savukārt Pedrosa bija nopelnījis 155 punktus.

Markess teorētiski jau Japānā var nodrošināt sev trešo pasaules čempiona titulu. Motegi trasē viņš nekad nav uzvarējis, taču 2014.gadā izcīnītā otrā vieta šajā trasē viņam ļāva tikt pie sava otrā pasaules čempiona titula.

Līdz sezonas beigām ir atlikuši četri posmi. Pēc sacensībām Japānā sekos arī posmi Austrālijā un Malaizijā, bet sezona novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!