Foto: AFP/Scanpix/LETA

Deviņkārtējais 'MotoGP' čempions Valentino Rosi uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Japānas motoražotāju "Yamaha" komandu, informē čempionāta rīkotāji.

Nākamās divas sezonas itāļu motosprotists pavadīs "Movistar Yamaha" komandā, sadarbību ar to pagarinot līdz 15 gadiem. Kopumā Rosi karjera "Grand Prix" sacensībās sasniegs 24 gadus.

"Kad 2016. gada martā parakstīju iepriekšējo līgumu ar "Yamaha", nodomāju, ka tas varētu būt mans pēdējais "MotoGP"," saka 39 gadus vecais Rosi. "Tobrīd nolēmu, ka pēc diviem gadiem pieņemšu lēmumu, un pa šo laiku esmu izdomājis, ka gribu turpināt, jo sacensības, startēšana "MotoGP", īpaši ar manu M1, ir tas, kas man liek justies labi."

"Iespēja strādāt ar manu komandu, maniem mehāniķiem un japāņu inženieriem ir bauda, un es esmu laimīgs," piebilst itāļu sportists. "Gribu pateikties "Yamaha", īpaši Linam Džarvisam un Maijo Meregalli, par ticību man, jo izaicinājums ir nopietns: sacensties līdz 40 gadu vecumam! Zinu, ka tas būs smagi un prasīs no manis daudz, bet es esmu gatavs un motivācijas man netrūkst, tāpēc esmu parakstījis līgumu uz diviem gadiem."

"Yamaha" komandā Rosi debitēja 2004. gada sezonā, jau debijas sacensībās Dienvidāfrikā izcīnot uzvaru, bet sezonu noslēdza ar "MotoGP" čempiona titulu, atkārtojot šo panākumu arī nākamajā gadā. Par pasaules čempionu pēc tam Rosi atkal kļuva 2008. un 2009. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!