Foto: Shutterstock

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš startē ar Latvijas licenci, kļuvis par līderi pēc Alūksnes rallija pirmajā dienā trīs veiktajiem nakts ātrumposmiem.

Pērnās sezonas Latvijas čempions Rovanpere, šī gada pirmajā Latvijas čempionāta posmā, kas reizē ir arī Igaunijas čempionāta ievada posms, uzvarēja visos trīs tumsā aizvadītajos "dopos".

Startējot ar "Škoda Fabia R5" markas automašīnu, tikai 16 gadus vecais soms, kurš pērn kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas rallija čempionu, pēc trīs ātrumposmiem par 35,87 sekundēm apsteidzot krievu Nikolaju Grjazinu ("Škoda Fabia R5"), kurš arī startē ar Latvijas licenci. Tikmēr trešais ir igaunis Ranno Bundsens ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kurš līderim zaudē 53,43 sekundes.

Labākais no latviešu braucējiem pēc pirmās sacensību dienas ir Mārtiņš Sesks ar stūrmani Andri Mālnieku ("Peugeot 208 R2"), kuri ieņem ceturto vietu, līderim zaudējot minūti un 12 sekundes, kamēr tālāk seko Ronalds Baldiņš un Ingars Sakne ("Mitsubishi Lancer Evo") un pērn Eiropas čempionātā trešo vietu guvušais Ralfs Sirmacis, kurš šajā rallijā startē ar stūrmani Arti Štrausu ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

Sestdien Alūksnes rallijā tiks aizvadīti pārējie septiņi ātrumposmi.

Sestdien sacensībās iesaistīsies arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmā posma dalībnieki, kuru vidū būs arī slavenā autosportista Petera Sūlberga 15 gadus vecais dēls Ulivers, kurš rallijā debitēs startējot ar Latvijā izdotu licenci.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi, no kuriem otrais februārī risināsies Gulbenes apkārtnē, kur tiks aizvadīts tradicionālais rallijs "Sarma". Pēc tam maijā sekos rallijs "Talsi", jūlijā risināsies rallijs "Latvija", kam sekos posms augustā Igaunijā "Viru" rallijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju "Liepāja", kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!