Foto: Foto no personīgā arhīva
Dabas kaprīžu dēļ nācies atcelt Ziemeļvelsas Automobiļu kluba (NWCC) rīkotās "62nd Cambrian Rally" sacensības.

Trases pierakstīšana un pirmssacensību testi notika Lielbritānijai ierastos laika apstākļos, taču divas stundas pirms starta sāka spēcīgi snigt un ceļi apledoja, portālam "Delfi" pastāstīja viens no šā rallija dalībniekiem Toms Keivs, kurš savas autosporta gaitas iesāka Latvijas rallija čempionātā.

Tā kā Lielbritānijā rallija sacensībās aizliegts izmantot radžotas ziemas riepas, sacensībās dalībniekiem ātrumposmu izbraukšana kļuva apgrūtināta. Ekipāžas veica tikai vienu ātrumposmu, kura laikā tika secināts, ka pārvietošanās ar grants riepām ir problemātiska. "Braukt pa ledu un sniegu ar grants riepām nebija patīkami," atzīstas Toms Keivs, kurš startēja ar pilnpiedziņas "Subaru Impreza" automašīnu.

Rallija organizatori nolēma sacensības atcelt arī drošības apsvērumu dēļ - šādos apstākļos trasē uz potenciālo negadījuma vietu nevarētu nokļūt glābšanas dienesti, kuru mašīnas aprīkotas ar "parastām" ielas riepām, turklāt uz saviem daba posteņiem nespēja aizbraukt arī tiesneši un apsargi.

"Cambrian Rally", kas šogad notiktu 62. reizi un kas bija Lielbritānijas Nacionālās triāla un rallija asociācijas (BTRDA) grants čempionāta pirmais posms un Velsas čempionāta posms, bija pieteikušās 115 ekipāžas no visas Lielbritānijas.

"Cambrian Rally" testi dienu pirms sacensībām notika šādos apstākļos:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!