Foto: AP/Scanpix
Uzvaras prestižā "Dakaras" rallijreida pirmajā posmā vieglo automobiļu un motociklu ieskaitē sestdien izcīnīja spānis Karloss Sainss un čīlietis Fransisko Lopess.

Pēc 250 kilometrus gara pārbrauciena sportisti dalību sacensībās sāka ar 13 kilometrus garu ievadošo ātrumposmu, kurā 2010.gada sacensību uzvarētājs vieglo automobiļu klasē Sainss, braucot ar bagiju, par astoņām sekundēm apsteidza argentīnieti Lusio Alvaresu ("Toyota").

Jāizceļ, ka Sainss "Dakaras" rallijreidā atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma.

Ar Latvijā būvēto elektropiedziņas automašīnu "OSCar" sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pirmo posmu noslēdza augstajā 17.vietā.
Savukārt motociklu klasē ar KTM braucošais Lopess par nieka sekundi apsteidza Nīderlandes braucēju Fransu Verhoevenu ("Yamaha").

Smago automašīnu klasē pirmajā posmā ātrākais bija Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Šīgada sportisti "Dakaras" rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!