Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spāņu pilots Karloss Sainss juniors jau pēc šajā nedēļas nogalē gaidāmā Pirmās formulas (F-1) Japānas posma pievienosies "Renault" komandai, kaut sākotnēji bija plānots, ka tas notiks pēc sezonas beigām.

Kā tika pavēstīts sestdien, "Renault" komandas rindas atstās brits Džolians Palmers, bet viņa vietā stāsies no "Toro Rosso" pārnākušais Sainss. Savukārt spāņa vietā sezonas pēdējās četrās sacīkstēs brauks krievu pilots Daņiils Kvjats.

""Renault Sport Racing" un Džolians Palmers pēc abpusējas vienošanās pārtrauks sadarbību pēc Japānas "Grand Prix"," teikts franču komandas paziņojumā. "2018. gada pilots Karloss Sainss pievienosies komandai uz atlikušo šīs sezonas daļu."

Divās sezonās Palmers spējis nopelnīt vien deviņus kopvērtējuma punktus, bet sportists paziņojumā izteicies, ka centīsies Japānas posmā sasniegt iespējami labāku rezultātu, lai atvieglotu sev nākotni.

Septembra vidū tika pavēstīts, ka F-1 komanda "McLaren" pēc sezonas pārtrauks sadarbību ar "Honda" rūpnīcu un panākusi vienošanos par trīs gadu līgumu ar "Renault". Tikmēr otrā virzienā dosies "Red Bull" meitaskomanda "Toro Rosso", kas pārtrauks sadarbību ar "Renault", lai turpmākās sezonas startētu ar "Honda" dzinēju. Līdz ar jauno līgumu tika pavēstīts, ka Sainss ar nākamo sezonu brauks "Renault" vienībā, kurā aizstās Palmeru.

Tikmēr pirms pusotras nedēļas "Toro Rosso" vēstīja, ka neizteiksmīga snieguma dēļ Kvjats vismaz uz dažām sacīkstēm zaudējis vietu komandā un viņa vietā patlaban brauc francūzis Pjērs Gaslī, kurš F-1 debitēja pirms nedēļas Malaizijā.

Zīmīgi, ka svētdien gaidāmajā Japānas "Grand Prix" sacīkstē Palmers un Sainss startēs no pašām peletona beigām, jo aiz viņiem būs vienīgi spāņu veterāns Fernando Alonso, kurš pēc formulas uzlabojumiem saņēma 35 starta vietu sodu.

Līdz sezonas izskaņai ir atlikuši pieci etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!