Foto: Publicitātes foto
Nākamā mēneša beigās, 23. un 24. augustā, Biķernieku trasē jau trešo gadu norisināsies Baltijas lielākās autošosejas sacīkstes, kas pulcēs lielu skaitu pašmāju un ārzemju sportistus. Pasākuma mājaslapā sākusies dalībnieku reģistrācija sacensībām 10 dažādās ieskaites klasēs, kā arī "555 km" izturības sacīkstēm.

Vienlaikus ar Latvijas autošosejas čempionātu, kas norisināsies "Kumho Challenge", Nacionālajā un Volgu klasē, norisināsies arī Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāti, kā arī Baltijas čempionāts ("Baltic Touring Car Championship" jeb BaTCC).

"Riga Summer Race" ietvaros tiks aizvadīts sestais "Dzintara aplis" vēsturisko automašīnu sacensību posms un pirmo reizi norisināsies "555 km" izturības sacīkstes.

Reģistrēties izturības sacensībām "555 km" dalībnieki varēs līdz 22. augustam, savukārt pārējie sportisti – līdz pat 23. augustam. "555 km" sacensību dalībniekiem reģistrējoties līdz 1. augustam, bet pārējiem – līdz 18. augustam, tiks piemērota pazemināta dalības maksa. Reģistrācija, sākot no 21. jūlija, norisinās interneta mājaslapā Rigasummerrace.lv.

Pasākuma pirmajā dienā, 23. augustā, pirmo reizi "Riga Summer Race" ietvaros tiks aizvadītas "555 km" izturības sacīkstes, kas būs Baltijas seriāla trešais posms. Izturības sacīkstes notiks piecās ieskaites klasēs un sportistiem būs jāveic 156 Biķernieku trases apļi.

Pirmajā dienā, neskaitot izturības sacīkstes, Biķernieku trasē norisināsies arī treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni visām autošosejas ieskaites klasēm, kā arī sacensību braucieni BaTCC otrā posma dalībniekiem "Kumho Challenge" un Nacionālajā klasē. Savukārt otrajā sacīkšu dienā, 24. augustā, tiks aizvadīti sacensību braucieni visās pārējās ieskaites klasēs – kopā 12 braucieni.

Ieejas biļete uz abām dienām pieaugušajiem maksās piecus eiro; VIP biļešu cena, ar ieeju dalībnieku parkā, būs 10 eiro. Biļetes varēs iegādāties pie ieejas Biķernieku trasē pasākuma dienās. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!