Foto: AFP/Scanpix

"Sauber" F-1 komandas vadītāja Moniša Kaltenborna aicinājusi Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu iesaistīties F-1 krīzes risināšanā, kuras dēļ no čempionāta riskē pazust vairākas komandas, raksta britu mediji.

Kaltenborna izteikusies, ka FIA prezidents ir pēdējā mazo komandu cerība, jo bagātās vienības nevēlas atteikties no garantētajiem F-1 ienākumiem un arī F-1 promoters Bērnijs Eklstouns neizrāda nekādu līdzjūtību. Taču tai pašā laikā "Sauber" komandas vadītāja atzīst, ka Toda iejaukšanās ir maz ticama, kā tas bija ar caurkritušo plānu ieviest izdevumu griestus gada sākumā.

"Mums ir jābūt uzmanīgiem, jo pēdējoreiz, kad paļāvāmies uz viņu, nekas nenotika," Kaltenborna izteikusies intervijā izdevumam "Autosport". "Mēs patiešām gribam risinājumu, kas apmierinātu visus, un FIA kā regulators var daudz ko panākt. Tas galu galā ir FIA čempionāts. Mēs esam autosporta augstākā virsotne, pretējā gadījumā FIA un prezidentam ir jāatzīst, ka viņa vadībā F-1 gēni ir mainījušies. Es domāju, ikviens saprot, ka šī ir ļoti tuvredzīga nostāja."

Tai pašā laikā Kaltenbrora norāda, ka trīs F-1 komandas, kas pieprasa pārmaiņas - "Sauber", "Lotus" un "Force India" - nav to tām, kuras gatavojas pamest čempionātu. "Nevajag iedomāties, ka var tā vienkārši pateikt - ja jums nav naudas, nebrauciet -, jo mums ir līdzekļi, visām trim komandām," saka "Sauber" vadītāja. "Bet iedomājieties, ja kāds vēlas ienākt čempionātā, ja vien tāds nav plāns - neļaut citiem ienākt čempionātā. Jo, paskatoties uz izmaksām, kurš prātīgs cilvēks gribēs ieguldīt tādu naudu?"

Kā zināms, jau šo sezonu nav pabeigušas divas F-1 komandas - "Marussia", kas jau ir likvidēta, un "Caterham".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!