Foto: AFP/Scanpix

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā "OSCar O3" sacīkšu automašīna svētdien ar kopvērtējumā izcīnītu septīto vietu noslēdza dalību Āfrikā notikušajā "Africa Eco Race" rallijreidā.

Pēdējā, 12.etapā, kas bija vien 23 kilometrus garš, Grigorovs un Saukāns ierindojās 24.vietā, tomēr situāciju kopvērtējumā tas neizmainīja.

Par sacensību uzvarētāju kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē kļuva francūzis Žans Sabatjē ("Bugga One"), bet Grigorovs un Saukāns summā viņiem zaudēja sešas stundas, 39 minūtes un 48 sekundes. Krievijas un Latvijas ekipāža bija ceturtā ātrākā T1 klasifikācijas grupā jeb starp vieglajām automašīnām, kā arī trešā savā 1.1 klasē.

Krievijas un Latvijas ekipāža sacensību posmos uz goda pjedestāla kāpa trīs reizes. Tā tika pie uzvaras piektajā posmā, bet astotajā un devītajā posmā izcīnīja trešo vietu.

Kopumā sacensības noslēdza 27 ekipāžas.

Tikmēr motociklu klasē uzvaru svinēja norvēģis Pols Annešs Ullevolseters.

"Africa Eco Race" tiek saukts arī par "īsto Dakaras ralliju". Šīs sacensības tika izveidotas pēc tam, kad "Dakaras" rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā "OSCar" atbalsta ekipāžas trasē atradās arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā "Africa Eco Race" rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO" startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā "OSCar eO" automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis "Dakaras" rallijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!