Foto: Publicitātes foto
Prestižā Dakaras rallijreida 326 kilometrus garajā ceturtajā posmā trešdien Latvijas ekipāža Māris Saukāns un Andris Dambis, kuri "Team Latvia" komandā startē ar unikālo "OSCar eO" automašīnu, ierindojās 86.pozīcijā.

Saukāns/Dambis ceturtajā posmā no posma uzvarētāja Stefana Petransela atpalika trīs stundas un 9,02 sekundes, pirmo reizi šajās sacensībās ierindojoties pirmajā simtniekā. Tikmēr otra "OSCar" mašīna, kuru vada Antons Grigorevs un stūrmanis Ainārs Princis, ierindojās 91.vieta (+3:24:35).

Savukārt Latvijas vienības "RE Autoclub" krievu ekipāžas ar "Mitsubishi" ierindojās augstākās pozīcijās - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins - 24.vieta (+38:35), Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs - 28.vieta (+54:46). Tikmēr finišējusi nav Aleksandra Terentjeva/Aleksandra Terentjeva juniora ekipāža.

"RE Autoclub" menedžeris Raimonds Elbakjans atklāja, ka Terentjevu ekipāžai ir problēmas ar elektroniku, taču līdz nākamamajam posmām viss tiks salabots.

Saukāns/Dambis kopvērtējumā ieņem 107.vietu, bet Grigorovs/Princis – 106.pozīcijā. "RE Autoclub" mašīnas kopvērtējumā: Kuzņecovs ir 22.vietā, bet Meļņikovs - 27.vietā.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ir Petranses, kurs apsteidz Žinelu de Viljēru un Nani Romu.

Savukārt smago automašīnu klasē ceturtajā posmā 61.vietā ierindojās francūzis Žans Marī ar stūrmani Žanu Klodu Katē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas. Viņi līderiem Gerardam de Rojam zaudēja trīs stundas un 28,04 minūtes. Arī "RE Autoclub" smagā automašīna ar krievien Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli vēl nav finišējusi.

Pēc četriem posmiem Marī ekipāža atrodas 61.vietā.

Motociklistu klasē ātrākais trešdien bija Marks Koma, bet viņam sekoja Sirils Desprē (+2:02) un Frans Verhoevens (+8:26 minūtes).

Kopvērtējumā līderi ir KTM komandas pārstāvji Desprē un Marks Koma, bet trešajā vietā ierondojas Helders Rodrigess.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!