Sebastianam Fetelam ir piešķirts 20 sekunžu sods par trases robežu pārkāpšanu, apdzenot Džensonu Batonu.

Tiesneši jau pēc sacīkstes nolēma, ka Fetels ir ieguvis priekšrocības, izmantojot plašāku trajektoriju un šķērsojot trases robežas. Ņemot vērā, ka piešķirt sodu "izbraukšana caur boksiem" pēdējā aplī vairs nebija iespējams, tiesneši pieskaitīja 20 sekundes pie Fetela sacīkšu rezultāta.

Tādejādi vācietis ir atkritis uz 5.vietu, bet trešo pozīciju ieguvis Kimi Raikonens, kamēr uz ceturto pacēlies Kamui Kobajaši, kuram tas ir labākais rezultāts sezonā.

"Es nebiju doršs par to, kur viņš (Batons) atrodas," situāciju skaidroja pats Fetels. "Es viņu neredzēju un nolēmu dot viņam pietiekami daudz vietas trasē, lai nenotiktu sadursme. Tāpēc izbraucu ārpus trases, kur turklāt ir slidenā krāsa un es nevarēju tur iegūt priekšrocības paātrinājuma brīdī."

Kopvērtējumā tagad Fetels ar 110 punktiem ir trešajā vietā, kamēr Fernando Alonso jau iekrājis 154 punktus. Marks Vēbers, kurš finišēja astotais, ar 120 punktiem ir otrajā vietā kopvērtējumā. Tikmēr Kimi Raikonens pēc trešās vietas saņemšanas ar 98 punktiem ir pacēlies uz ceturto pozīciju kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!