Foto: Red Bull

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs ar "Peugeot 208 T16 Pikes Peak" automobili svētdien laboja Paikspīkas kalnā braukšanas sacensību rekordu, sasniedzot fantastisku rezultātu - astoņas minūtes un 13,878 sekundes, savukārt Latvijas komandas pilots Jānis Horeliks ar "eO PP01" elektromobili piedzīvoja avāriju.

Iepriekšējo "Unlimited" klases rekordu Lēba uzlaboja par pusotru minūti - tas bija 9:46,164. Šā rekorda uzrādītājs, Rīss Millens Lēbam zaudēja gandrīz minūti, finišējot pēc deviņām minūtēm un 2,192 sekundēm.

Sacensību komentētāji ilgi sprieda, vai Lēbs iekļausies "astoņu minūšu klubā", bet francūzis gandrīz izveidoja "septiņu minūšu klubu".

Diemžēl neveiksmīgi debija Paikspīkā izvērtās Latvijas "eO PP01" automašīnai ar pilotu Jāni Horeliku pie stūres - pirmajā sektorā uzrādījis otru labāko laiku "Electric" klasē, nākamajā Horeliks avarēja, liecina sacensībās klātesošo mediju ziņojumi "Twitter" vietnē. Pilots esot nogādāts uz medicīnisku pārbaudi.

"Paikspīkas ugunskristības mums šoreiz beidzās "Inženieru līkumā" mainīgos laika apstākļos. Rīt sākam gatavoties PPIHC 2014," savā "Twitter" vietnē izteicās viens no "eO PP01" radītājiem Kristaps Dambis.

Sacensību noslēgumā Lēbs tā arī palika vienīgais pilots, kurš šajā "Pikes Peak Hill Climb" spēja iekļauties astoņu minūšu rezultātā. Otrais palika Rīss Millens, bet trešais - francūzis Žans-Filips Dairo - 9:42.740.

Ātrākais no "Electric" klases braucējiem bija Nobuhiro "Monstrs" Tadžima, kurš ar rezultātu 9:46.530 ierindojās piektajā vietā absolūtajā vērtējumā. Šis arī ir jaunais klases rekords.

91. "Pikes Peak Hill Climb" sacensības norisinājās visai sarežģītos laika apstākļos - kalna virsotnē brīžiem pat sniga sniegs, bet sacīksti ik pa laikam aizkavēja lietus, kas nozīmīgi ietekmēja rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!