Foto: F64

Latvijas jaunais motokrosa talants Pauls Jonass ar uzvaru pasaules čempionāta 125 kubikcentimetru klasē pierādījis, ka šobrīd ir pasaules labākais braucējs šajā vecuma grupā, uzskata sportista menedžeris Kristers Serģis.

Kā ziņots, svētdien Čehijā notikušajās sacensībās pirmajā finālbraucienā Jonass izcīnīja uzvaru, par nieka 0,239 sekundēm apsteidzot Nikolā Derkūru no Francijas. Savukārt otrajā finālbraucienā latvietim otrā vieta 9,574 sekundes aiz Kalvina Flānderena no Nīderlandes.

Pirms gada Jonass šajā pašā klasē pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš kļuva par čempionu 85 kubikcentimetru klasē.

Sarunā ar Red Bull Jonass neslēpj, ka ir apmierināts ar izcīnīto uzvaru: "Pirmajā braucienā nostartēju labi, bet, tā kā tajā apsteidzu Derkūru, otrajā braucu jau piesardzīgāk."

"Tagad vēl atlikuši divi posmi Eiropas čempionātā, pēc kā jau varēs nedaudz atpūsties un pēc tam sākt gatavošanos jaunajai sezonai," savus tuvākos nākotnes plānus atklājis Jonass, kurš šobrīd ir arī ļoti pārliecinošs Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis.

Pirms pēdējiem trim Eiropas čempionāta posmiem Jonass tuvāko sekotāju Flānderenu apsteidz par 29 punktiem un sekmīga snieguma gadījumā jau šajā svētdienā Beļģijā var garantēt vēl vienu čempiona titulu.

Iepriekš Jonass izteicās, ka ja divus posmus pirms beigām kļūs par Eiropas čempionu, jau sezonas beigās viņš varētu izmēģināt savus spēkus 250 kubikcentimetru klases sacensībās.

"Cīņa bija spraiga, tomēr Pauls pierādīja, ka uz doto brīdi ir labākais un parādīja raksturu," atklājis Jonasa menedžeris Serģis, kurš pats ir pieckārtējais čempions motokrosā ar blakusvāģiem. "Šajās sacensībās mērķis bija parādīt stabilitāti, nevis radīt labvēlīgu situāciju uzvarai, un tas izdevās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!