Foto: Opel Mootorsport

Latvijas rallija braucēji Mārtiņš Sesks un Renārs Francis piektdien Polijā, kur sākās Eiropas rallija čempionātā (ERČ) kārtējais posms, kvalifikācijā savā klasē uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Kvalifikācijā dalībnieki noskaidroja starta secību pamatsacensību pirmajiem ātrumposmiem.

Ātrākis bija spānis Efrēns Larena ar "Peugeot 208 R2", kuram 2,2 sekundes zaudēja zviedrs Toms Kristensons, bet viņa komandas biedrs Sesks bija vēl par 0,2 sekundēm lēnāks, abām šī ekipāžām braucit ar "Opel Adam R2" mašīnu.

Kā norādīja Sesks, tad kvalifikācijas beigās ekipāža samazinājusi ātrumu, jo sacensības nevēlas sākt no pirmās pozīcijas.

Pirmo "dopu" dalībnieki veiks piektdien vakarpusē, sestdien tiks aizvadīti astoņi ātrumposmi, bet svētdien vēl seši.

Sesks un Francis jau šajā etapā var nodrošināt Eiropas čempionu titulu "Junior U27" klases ieskaitē.

Sesks / Francis pēc četriem no sešiem etapiem savā klasē ir pārliecinoši līderi ar 132 punktiem, kamēr 59 punktus no viņiem atpaliek cits "Opel Motorsport" komandas biedrs Kristensons no Zvidrijas. Čempionāta pēdējais etaps notiks Latvijā, kur no 12. līdz 14. oktobrim risināsies Liepājas rallijs.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli – 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ ir astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!