Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 27. augustā, Biķernieku trasē pie lielajām tribīnēm 6. posmu aizvadīs "Triobet" Latvijas Drifta kauss un Igaunijas Drifta kauss.

"Street" klasē parasti uz starta stājas ap 30 dalībnieku, kuriem šoreiz piepulcēsies arī vismaz 10 Igaunijas braucēji. Pirms 6. posma kopvērtējuma līderis ir pagājušā gada sezonas uzvarētājs Edijs Lūkins, bet tikai trīs punktus no viņa atpaliek Latvijas Drifta kausa debitants Agris Čivčs, kurš turpinās cīnīties par uzvaru. No trešās līdz desmitajai vietai ir ļoti blīvi rezultāti, tāpēc, ņemot vērā to, ka sezona palēnām iet uz beigām, uzvarētāji vēl nav nosakāmi.

"ProAm" klasē uz sezonas beigām dalībnieku skaits pieaug, daudzi sportisti beidzot sataisījuši savus auto un gatavi sacensībām. 27. augustā Biķerniekos uz starta izies vismaz 25 Latvijas "ProAm" klases braucēji, kuriem piepulcēsies vismaz 10 Igaunijas "ProAm" braucēji. "ProAm klases braucēji ar igauņiem tikās, aizvadot savu Latvijas posmu Igaunijā. Igauņi ir ļoti spēcīgi pretinieki, un, ņemot vērā to, ka visiem pirmie treniņi būs tikai dienu pirms sacensībām, visiem būs līdzīgas iespējas uzvarēt.

Latvijas "ProAm" klasē pašlaik kopvērtējuma līderis ir Aleksandrs Murajs, kuram seko Rinalds Rižovs un Oskars Pūliņš. Šajā klasē rezultāti ir cieši – Murajam ir jāuzvar, lai nosargātu savu līdera statusu, pārējiem no otrās līdz desmitajai vietai ir ļoti blīvi rezultāti, kurus noteikti ietekmēs arī igauņu braucēji, jo tandēmu braucieni abām valstīm tiks aizvadīti vienā tandēmu sesijā.

27. augustā būs pirmspēdējais Latvijas Drifta kausa posms Biķerniekos. Nākamreiz ar "Street" un "ProAm" klases sportistiem līdzjutēji tiksies sezonas noslēgumā oktobrī. Nedēļu vēlāk – 2. un 3.septembrī – atbalstītājus aicina atbalstīt Latvijas Drifta kausa un Latvijas Drifta čempionāta "Pro" klases braucējus Lietuvā, Kauņā, kur tiks aizvadīti oficiālie ieskaites posmi. Savukārt jau pēc nedēļas, 11. septembrī, Igaunijā, Raplas trasē savu ieskaites posmu aizvadīs Latvijas "Street" klases braucēji.

26. augustā, no pulksten 15 līdz 20, norisināsies treniņi abām klasēm, bet 27. augustā oficiālā atklāšana paredzēta pulksten 13. Arī šoreiz tiks aizvadīti divi atsevišķi tandēmu fināli "Street" un "ProAm", tandēmu starts plānots pulksten 15.

Biļetes iepriekš pārdošanā sacensībām pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs un arī tā interneta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!