Sestdien, 22. oktobrī, aizvadīta Latvijas Rallija čempionāta posma rallija "Latvija" pirmā diena, kas pulcējusi ne mazums sporta entuziastu un jaudīgu spēkratu.

Jau ziņots, ka Latvijas rallija čempionāta pēdējais posms, rallijs "Latvija 2017" tradicionāli risināsies vairākās vietās - pirmā sacensību diena būs uz asfalta un notiks Tukumā, CSDD Biķernieku trasē un "333" trasē Ropažos, turklāt slaveno "Raganu katlu" Biķerniekos ekipāžas veiks tumsā.

Rallijs vienuviet pulcē ne tikai jaudīgus un mūsdienīgus rallija spēkratus, bet arī vēsturiskus automobiļus.

Vēstīts, ka svētdien, 23. oktobrī, startēs arī minirallija ieskaite, kur trasē varēs sastapt Eiropas Rallija čempionāta bronzas medaļas ieguvējus rallija braucējus Ralfu Sirmaci un Artūru Šiminu, kuri šoreiz startēs atsevišķi un abi kā piloti.

Jau rīt, 23. septembrī, tiks dots minirallija ieskaites starts plkst.10:45, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Latvijas rallija sezonas noslēdzošās sacensības, "Rallijs Latvija", šogad iekļauts ne vien nacionālas, bet arī starptautiskas nozīmes sacensību kalendāros – autosportisti šogad cīnīsies par uzvaru kopumā astoņu dažādu čempionātu un kausu ieskaites klasēs, ļaujot interesentiem novērtēt dažādām tehniskajām ieskaites klasēm sagatavotu automašīnu braukšanu pa rudenīgajiem Latvijas autoceļiem

Jaunums rallija programmā šogad ir "Historic Rally Latvija" – regularitātes sacensību dalībniekiem šoreiz pievienosies arī sporta režīmā startējošās ekipāžas. "Historic Rally Latvija" sporta režīma ekipāžām paredzētas divas ieskaites klases – "LADA Classic Cup" automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 1600 cm3. Otra ieskaites klase "Open" paredzēta automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 2000 cm3 un tajā varēs piedalīties ne tikai ar "Lada", bet arī automašīnām, ko izgatavojuši citi ražotāji – "Moskvich", "FIAT", "Polski Fiat", "Seat" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!