facebook:1147944672011379

Šajā nedēļas nogalē Tartu un Otepes apkārtnē risināsies viens no lielākajiem rallija pasākumiem Baltijā, "Shell Helix Rally Estonia", kurā startēs arī gandrīz četri desmiti Latvijas čempionāta dalībnieku, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

"Shell Helix Rally Estonia" ir Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms. Dalībnieku sarakstā no vairāk nekā 100 ekipāžām 37 startēs Latvijas čempionāta ieskaitē.

R2 grupā šajā rallijā startēs Latvijas čempions Olivers Solbergs, pašreizējais Latvijas čempionāta līderis, ukrainis Valērijs Gorbaņs ar "MINI Cooper WRC" auto, ātrākā no Latvijas ekipažām LRČ Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, skatītāju mīlulis Jānis Vorobjovs, kā arī latviešu rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs.

Rallija trasē iekļauti 16 ātrumposmi ar kopgarumu 146,04 km, taču Latvijas čempionāta dalībniekiem ieskaitē būs vien sestdienas ātrumposmi.

Rallija atklāšana paredzēta piektdienas vakarā Tartu centrā, pirms tam būs iespēja tikties ar saviem favorītiem autogrāfu sesijā. Sestdien rallija starts būs pl. 8:00 no servisa parka Opetē; dalībnieki veiks 11 ātrumposmus, savukārt svētdien – vēl piecus. Ar ātrumposmu kartēm, aprakstiem, kā arī iepazīties ar sacensību programmu var rallija mājaslapā.

Šis ir astotais "Rally Estonia", trīs gadus šis rallijs bija FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms un 2014. gadā tika atzīts par labāko ERČ posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!