Foto: Vida Press

Pastāv liela varbūtība, ka Silverstounas trase priekšlaicīgi pārtrauks sadarbību ar F-1 čempionātu, ziņo britu mediji.

Līgums par F-1 čempionāta rīkošanu Silverstounas trasē ir noslēgts līdz 2027. gadam, taču to vēl šogad iespējams priekšlaicīgi pārtraukt, ziņo portāls "Sky Sports". Lai 2018. gads būtu pēdējais, kad Silverstounas trase uzņem F-1 sacensības, sadarbības pārtraukšana jānoformē līdz šāgada Lielbrtitānijas "Grand Prix" izcīņai, un trases pārstāvi šādu iespēju nodēvējuši kā "ļoti iespējamu".

"Ir ļoti liela varbūtība, ka mēs izmantosim šo līguma laušanas punktu," sarunā ar "Mail on Sunday" izteicies Lielbritānijas Autosportistu kluba (BRDS) direktors Filips Volkers, kurš veic pārrunas ar pašreizējiem F-1 īpašniekiem "Liberty Media".

Šā gada sākumā jaunais F-1 izpilddirektors Čeizs Kerijs izteicās, ka viņi vēloties saglabāt Lielbritānijas posmu, taču tam nav obligāti jānotiek Silverstounā. Tomēr, kā norāda "Sky Sports", šī ir vienīgā trase valstī, kurā bez ievērojamām infrastruktūras pārmaiņām ir iespējams aizvadīt sacīkstes karaliskajā autosporta klasē.

Kā ziņojām, sākot ar 2018. gadu Silverstouna uzņems pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmu, nomainot Lidenhilas trasi. F-1 čempionāta sacensības Silverstounas trase uzņem kopš 1950. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!