Foto: Publicitātes foto

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu ("Peugeot 208 R2") ieņem 14.vietu pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Čehijas rallija pirmajiem deviņiem ātrumposmiem.

Pirmais "dops" tika aizvadīts vēlā piektdienas vakarā un tajā Sirmacis guva 12. vietu, no labākā rezultāta īpašnieka mājinieka Jana Kopeckī ("Škoda Fabia R5") ekipāžas atpaliekot par 8,5 sekundēm, turklāt šī pilsētas ātrumposma laikā latvieši arī pamanījās sagriezties.

Nākamie divi ātrumposmi tika aizvadīti sestdienas rīta sesijā, vispirms Sirmacim izcīnot piekto vietu, bet brīdi vēlāk trešajā "dopā" gūstot astoto pozīciju, kas arī summā ļāva atrasties astotajā pozīcijā.

Vēlāk sestdien dienas sesijā sarežģītos un tramplīniem bagātos ceturtajā un piektajā ātrumposmā Sirmacis guva attiecīgi divpadsmito un astoto pozīciju, bet kopvērtējumā pēc pagājušās sezonas Eiropas čempiona un pašreizējā kopvērtējuma līdera Kajetana Kajetanoviča ("Ford Fiesta R5") izstāšanās saglabāja astoto pozīciju.

Tomēr sestajā "dopā", kas bija 11,5 kilometrus garš, Sirmača ekipāža vispirms pārdūra riepu, bet pēc tam arī piedzīvoja mehāniskas problēmas, tāpēc mierīgi aizbrauca līdz servisa parkam un zaudēja nepilnas trīs minūtes, kopvērtējumā atkrītot uz 22.pozīciju.

Zīmīgi, ka pēc šī dopa sekojošajā servisa parkā Sirmača ekipāža remontdarbos vien par desmit sekundēm izvairījās no tā, lai saņemtu laika sodu.

Vakara sesijas trijos ātrumposmos Sirmacis turpināja apgūt asfalta ceļus, ieņemot attiecīgi sesto, piekto un devīto pozīciju, kas arī ļāva kāpt uz augšu kopvērtējumā.

Pēc deviņiem ātrumposmiem līderis ir Kopeckī, kurš vien par 0,5 sekundēm apsteidz krievu Alekseju Lukjaņuku ("Ford Fiesta R5").

Savukārt Sirmacis atpaliek par četrām minūtēm un 12 sekundēm, kas dod 14.vietu. No labāko desmitnieka viņš atpaliek vairs tikai par minūti un sešām sekundēm.

Svētdien tiks aizvadīti noslēdzošie seši ātrumposmi.

Sirmača plānos šosezon bija startēt piecos grants posmos Grieķijā, Portugālē, Igaunijā, Latvijā un Kiprā. Ņemot vērā, ka divos no trim posmiem ekipāža izcīnīja uzvaru, ir radusies iespēja cīnīties arī par čempiona titulu, tāpēc tai obligāti jāpiedalās vismaz vienā asfalta etapā.

Kā zināms, maijā Sirmacis un Šimins sensacionāli triumfēja Akropoles rallijā. Jūnija sākumā Azoru rallijā viņi ilgstoši turējās labāko četriniekā, tomēr noslēdzošajā dienā nācās izstāties no sacensībām, bet jūlijā Igaunijā Sirmacis pārī ar stūrmani Māri Kulšu triumfēja, kad priekšpēdējā "dopā" avāriju piedzīvoja līdzšinējā līdera krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža. Sirmacis šogad ir vienīgais pilots, kuram izdevies uzvarēt divos ERČ posmos. Viņš sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport".

Pēc septiņiem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ar 160 punktiem ir Kajetanovičs, kuram ar 84 punktiem seko Lukjaņuks, bet Sirmacis ar 79 punktiem ieņem trešo pozīciju.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!