Foto: FIAERC/ twitter.com/FIAERC

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu piektdien sešos ātrumposmos piedzīvoja trīs riepas plīsumus, kas viņu atmeta uz 13. vietu Eiropas čempionāta (ERČ) ietvaros notiekošā Azoru salu rallija kopvērtējumā.

Pēc ceturtdien veiktajiem pirmajiem četriem dopiem "Sports Racing Technologies" (SRT) komandas Latvijas sportisti, kuri brauc ar "Škoda Fabia R5" auto, bija ceturtajā pozīcijā, tomēr piektdien no rīta veiktajā piektajā ātrumposmā Sirmacis un Šimins piedzīvoja automašīnas priekšējās kreisās riepas plīsumu un kopvērtējumā atkrita uz septīto pozīciju.

Arī sestais ātrumposms bija nesaudzīgs pret automašīnu riepām un Sirmača ekipāža piedzīvoja vēl vienu plīsumu, bet kopvērtējumā saglabāja septīto pozīciju. Savukārt dienas pirmo pusi noslēdzošajā septītajā "dopā" Latvijas sportisti droši aizbrauca līdz finišam. Nākamajos divos "dopos" latviešu uzrādīja sesto un ceturto ātrāko laiku, taču dienas noslēdzošajā ātrumposmā Latvijas ekipāžai vēlreiz plīsa riepa, kā rezultātā tika zaudētas nepilnas trīs minūtes un nācās atkāpties uz 13. pozīciju.

Dienas pirmajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja iepriekšējo divu sezonu Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kurš pēc pirmās dienas bija līderis.

Līderpozīcijā pēc otrās dienas ir krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža ("Ford Fiesta R5"), kurai Sirmacis zaudē četras minūtes un 2,6 sekundes. Arī Lukjaņukam astotajā ātrumposmā plīsa riepa, kā rezultātā Krievijas pilots zaudēja apmēram pusminūti. Otro vietu ieņem portugālis Brunu Magelāns ("Škoda Fabia R5"), kurš līderim zaudē 27,8 sekundes

Savukārt trešais ir vēl viens portugālis Rikārdu Mora ("Ford Fiesta R5"), kura ekipāža Lukjaņukam zaudē 33,8 sekundes. Savukārt vairāk kā pusminūti no goda pjedestāla atpaliek ar Latvijas licenci braucošais SRT komandas Krievijas pilots Nikolajs Grjazins, kurš ir ceturtais. Grjazins šosezon no priekšpiedziņas auto pārsēdies uz pilnpiedziņas "Škoda Fabia R5" automašīnu.

Tieši Grjazins pašlaik ir kopvērtējuma līderis junioru U-28 grupā, kur Sirmacis un Šimins atrodami septītajā pozīcijā.

Azoru rallijs 16 ātrumposmu garumā noslēgsies sestdien.

Pērn Sirmacis un Šimins stūres iekārtas problēmu dēļ nesasniedza Azoru salās notikušā rallija finišu.

Kā vēstīts, latviešu braucējs pašlaik pieteicis savu dalību tikai Azoru salu posmā un Latvijas etapā, kas norisināsies oktobrī, jo ekipāžai pagaidām nav pietiekams finansējums, lai varētu cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, kurā tiks ieskaitīti četri labākie rezultāti no sešiem.

ERČ sacensībās SRT komanda jaunajā sezonā startēs arī igaunis Rauls Jētss, kurš gan piedalīsies tikai atsevišķos posmos. Savukārt Grjazins sacentīsies visos astoņos ERČ posmos, tajā arī skaitā arī visos sešos junioru U-28 čempionāta rallijos.

Iepriekšējā ERČ sezonā Sirmacis ar stūrmani Šiminu uzvarēja Akropoles un Latvijas rallijā, bet duetā ar stūrmani Māri Kulšu finišēja pirmie Igaunijas posmā. Kopvērtējumā Latvijas autosportists ieņēma trešo vietu, lai gan pirms pēdējā posma vēl pretendēja uz vicečempiona godu

Sirmača ekipāža kļuva par vienīgo, kas iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos ERČ posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!